İstanbul Havalimanı yine Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı yine Avrupa’nın zirvesinde
14:00 - Aralık 6 2020 Pazar

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü Eurocontrol’ün geçtiğimiz hafta uçuş verileri açıklandı. İstanbul Havalimanı bu kapsamda 28 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Amsterdam’da Amsterdam Schiphol, Frankfurt’ta Frankfurt Havalimanı, Londra’da Heathrow Havalimanı ve Paris’te Paris Charles de Gaulle gibi Avrupa’nın önde gelen havalimanlarını bir kez daha geride bıraktı. İstanbul Havalimanı’nın 28 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Avrupa’da en çok uçuş yapılan havalimanı olduğu açıklandı.

Geçen haftayı Avrupa’nın zirvesinde tamamladı

Eurocontrol verilerine göre İstanbul Havalimanı’na 28 Kasım’da 471, 29 Kasım’da 542, 30 Kasım’da 496, 2 Aralık’ta 498, 3 Aralık’ta 483 ve 4 570 sefer düzenlendi. Böylece İstanbul Havalimanı, Avrupa’da bir hafta boyunca en çok uçuş yapılan havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı bu uçuşlarla Amsterdam Schiphol, Frankfurt, Heathrow ve Paris Charles de Gaulle gibi havalimanlarını geçti.

İstanbul Havalimanı, 18-26 Kasım tarihleri arasındaki uçuş trafiğiyle Avrupa’da bir hafta boyunca birinci sırada yer aldı.

Ferhat Yasak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi