İstanbul Gezi Rehberi, En güzel İstanbul Gezileri

İstanbul Gezi Rehberi, En güzel İstanbul Gezileri
11:52 - Nisan 30 2020 Perşembe

İstanbul’da gezmek hem kolay hem zor aktivitelerin başında gelmektedir. Zorluğu, gezmeden önce plan yapmaktan kaynaklanıyor. İstanbul iki kıtaya yayılmış olduğundan nerden gezmeye başlanacağı zor bir soru olmaktadır. Ancak plan çok doğru yapıldığında artık bu işin kolaylaştığına siz de tanık olacaksınız. İstanbul bir derya olsa da misafirlerin gezeceği belli başlı yerler vardır. Örneğin, Ortaköy ve Ortaköy Sahil, Beşiktaş veya Üsküdar bu yerlerden bazılarıdır. İstanbul’un,

  • Tarihi
  • Siyasi
  • Jeopolitik özellikleri plan yapma konusunda bizlere ışık tutacaktır. İstanbul gezi rehberi bunlarla oluşturulacaktır.

İlk olarak gezmek için Ortaköy’den başlanabilir. Osmanlı döneminde de çok popüler olan sahil kenarı ve Ortaköy’ün kendisi bugün olmuş hala dolup taşıyor. Yine mimarinin son harikalarından olan Ortaköy Camii buradadır. Denizin kenarında camii turu yapabilir, tarihi ve jeopolitik özelliklerin getirmiş olduğu güzellikleri aynı anda görebilirsiniz.

Ortaköy’ün üst kısımları sosyetikliği biraz artmış olan Bebek, Arnavutköy ve Sarıyer’dir. Bu mevkileerde çok ihtişamlı yapılar görebilirsiniz. İstanbul’da her köşe başında gördüğünüz birçok şey Osmanlı mimarisi eseridir. Bundan dolayı gezme esnasında sık sık Osmanlı motifi göreceksiniz. İşçilikteki zerafet şehrin ambiyansına uygundur. İstanbul gezi rehberi oluşturuken göreceksiniz ki bu şehri şehir yapan Osmanlı ruhudur.

Diğer gezilecek yer ise İstanbul’un  Anadolu yakasındaki Üsküdar’dır. Üsküdar yaşam tarzı farklı olan bir yerleşke. Bu farklılık genel olarak bulunduğu kıtadan kaynaklı. Örneğin, Avrupa Yakası biraz daha eğlence merkezli bir yer. O yüzden Ortaköy veya devamı olan bölgelerde gece kulüpleri gayet yoğun. TV dizilerinde görülen pahalı mekanları herkes görebilir. İstanbul’un Avrupa yakası biraz daha hareketli olsa da Anadolu yakası ailelerin yaşaması için gayet uygun. Üsküdar’ı gezdikçe ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız.

Bir diğer gezilecek yer ise yüksek bir tepeye yapılmış Çamlıca Camii olmalıdır.  Çamlıca Camii yapıldığı tepenin adını almıştır. Bu camiiyi diğer camilerden ayıran özellikler mevcuttur. Örneğin, minare veya minberdeki farklılıkları örnek verebiliriz. Camiinin ihtişamı büyüleyici bir diğer unsurdur.  Sıcak çorba ve çay hizmeti verilmektedir. Kadın ve erkekler kendilerine ayrılmış yerlerde çorbalarını yudumlayabilirler.  İstanbul gezi rehberi oluştururken Çamlıca Camii’yi muhakkak ziyaret etmelisiniz.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi