İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Yüzde 82’ye Ulaştı

İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Yüzde 82’ye Ulaştı
11:00 - Nisan 13 2025 Pazar

İstanbul’daki son yağışlar, şehrin su kaynaklarına olumlu yansıdı. İSKİ’nin son açıklamasına göre, 13 Nisan itibarıyla barajlardaki doluluk oranı %82.19 seviyesine ulaştı. Bu artış, şehrin su ihtiyacını karşılama kapasitesini önemli ölçüde artırıyor.

Baraj doluluk oranları incelendiğinde, Kazandere Barajı %98.37 ile en yüksek doluluğa sahipken, Sazlıdere Barajı %58.88 ile en düşük doluluk oranını gösteriyor. Alibey Barajı’nın doluluk oranı ise %65.15 olarak kaydedildi.

İstanbul’un baraj doluluk oranları şöyle sıralanıyor:

  • Ömerli Barajı – %94.54
  • Darlık Barajı – %80.44
  • Elmalı Barajı – %96.04
  • Terkos Barajı – %81.37
  • Alibey Barajı – %65.15
  • Büyükçekmece Barajı – %75.47
  • Sazlıdere Barajı – %58.88
  • Istrancalar Barajı – %97.56
  • Kazandere Barajı – %98.37
  • Pabuçdere Barajı – %96.98

Alibey Barajı’nın Görüntüleri Dikkat Çekti

Alibey Barajı, %65.15’lik doluluk oranıyla dikkatleri üzerine çekti. Dron ile çekilen görüntülerde, yağışların baraj üzerindeki etkisi net bir şekilde görülmekte. Barajdaki su birikintisi, yapısal özelliklerin bir kısmını kaplayarak görsel bir şölen sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi