İsmi kadar sağlığa faydaları da dikkat çekiyor

İsmi kadar sağlığa faydaları da dikkat çekiyor
11:08 - Haziran 4 2021 Cuma

Dünya genelinde atom bombasına dayanıklı nadir bitki türlerinden biri olarak bilinen ‘Mabet ağacı’nın yapraklarının birçok rahatsızlığa iyi geldiği ifade edildi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri tarafından Japonya’ya atılan atom bombalarının ortaya koyduğu hasar ve yıkımdan kurtulan tek bitki türü olarak dikkat çeken ‘Mabet ağacı’, son günlerde insan sağlığına olan faydalarından ötürü de dikkat çekiyor. Özellikle ağacın yapraklarının kurutulup demlenerek tüketiminin yapılması durumunda, zihinsel yorgunluğun giderilmesi ve vertigo hastalığının tedavisi noktalarında önemli oranda iyileşmelerin sağlandığı bildiriliyor. Yaklaşık 200 milyon yıldan fazla bir geçmişinin olduğuna inanılan bu bitkinin bünyesinde 40’dan fazla bileşen olduğu ifade edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Aktar Orhun Özfidancı, Çin’den gelen bu bitki türünün ‘ginkgo biloba’ olarak da bilindiğini ve kullanan müşterilerinin birçoğunun memnun kaldığını söyledi. Özfidancı, yaklaşık 40 gram gelen paketler halinde sattığı bu yaprakların fiyatının 15 TL civarında olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi