İŞKUR’dan korunan çocuklar için kariyer desteği

İŞKUR’dan korunan çocuklar için kariyer desteği
11:00 - Ağustos 3 2020 Pazartesi

Bakan Selçuk, çocuk bakım kurumlarında 13-18 yaş arası çocuklar için iş ve meslek sahibi olmak ve kariyer planlarını kurumsal düzeyde yapmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Selçuk, İŞKUR ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle çocukları geleceğe hazırlayacaklarını kaydetti. periyodik aralıklarla bu organizasyonlara yerinde destek sağlanarak çocuklar ilgi ve yeteneklerine uygun kursa yönlendirilecek ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Bu şekilde, devlet koruması altındaki her çocuğun bir İş ve Meslek Danışmanı olacaktır. ”

“İş ve Meslek Danışmanları 2 bin 899 çocuğu takip edecek”

Bakan Selçuk, ÇODEM ve ÇES’in bulunduğu tüm illerde 13-18 yaş arasındaki 2.899 çocuğa toplam 96 İş ve Meslek Danışmanıyla danışmanlık hizmeti vermeyi planladıklarını ve bu şekilde çalışmaya başladıklarını belirtti. Temmuz. Çocukların geleceğe doğru yönde daha sağlam adımlar atacaklarına dikkat çeken Selçuk, şunları söyledi:

“Çocuklarımız koruma altında; Mesleki ilgi, yetenek ve becerileri desteklemek ve geliştirmek hassas bir şekilde odaklandığımız konular arasındadır. Koruma altında olan ancak çeşitli nedenlerle örgün eğitime devam etmeyen çocukların mesleki becerilerini geliştirmek, kariyer planlamasını etkin bir şekilde yapmak ve ilgi ve becerileri için mesleki kurslar açmak hedeflerimiz arasındadır. Bu çocukları, korunan çocuklarımızın rehberlik sürecinde takip etmesini sağlamak için oluşturduğumuz teknik altyapı çalışmalarıyla yakından takip edeceğiz. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi