‘İsimsiz Hareket’ Operasyonu: 19 gözaltı

‘İsimsiz Hareket’ Operasyonu: 19 gözaltı
12:00 - Eylül 25 2020 Cuma

İstanbul Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sosyal medyada ‘Anonim Hareket’ adı altında faaliyet gösteren ve yasadışı sol terör örgütlerinden sabıka kaydı bulunanlar da dahil olmak üzere zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. İnternet tabanlı uygulamalarda örgütlü ve örgütlü hakaretlerle seçilmiş hükümete karşı kamuoyunda nefret, nefret ve düşmanlık yaptığı belirtilen zanlıların, Gezi Parkı olayları gibi toplumsal hareketleri planladıkları ve almaya çalıştıkları öğrenildi. kitleler sokaklara.

Yasadışı sol terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle kayıt altına alınan ve cezaevinde bulunan Taylan Kulaçoğlu’nun kurduğu Anonim Hareketi’nin İstanbul Barosu’na kayıtlı olduğu ve “ olmak ” suçundan tescil edildiği öğrenildi. yasadışı sol terör örgütü üyesi ‘ve’ terör örgütü propagandası yapan ‘. Aranan avukat Tamer Doğan tarafından devam ettirildiği belirlendi.

İstanbul’un 16 ilçesinde Anonim Hareketi destekleyen ve üye olan kişilere yönelik eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı.

Öte yandan operasyonların devam ettiği öğrenildi.

İrem Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi