İran’da koronavirüs kabusu büyüyor

İran’da koronavirüs kabusu büyüyor
14:00 - Haziran 17 2020 Çarşamba

İran’da Covid-19 salgını vaka ve ölüm sayısındaki artış devam ediyor. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki yeni korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili en son istatistikleri paylaştı. Son 24 saat içinde 2.612 kişinin korona virüs testinin pozitif olduğunu belirten Lari, 120 kişinin de öldüğünü belirtti. Lari, en son verilerle ülkede tespit edilen toplam vaka sayısının 195 bin 51’e, hayatını kaybedenlerin sayısının 9 bin 185’e ulaştığını ve 154 bin 812 hastanın virüsü yenerek taburcu edildiğini açıkladı.

Yasaklar tekrar gelebilir

Ülke çapında sosyal mesafe ve sağlık protokollerinin takip edilmediğini belirten İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, “Ülke genelinde sağlık protokollerine uyum oranı yüzde 78’den yüzde 23’e ve başkent Tahran’da Yüzde 62 ila yüzde 11. Virüs böyle bir ortamda daha hızlı yayılır. ”

Reisi, halk korona virüsü ile mücadeleye önem vermezse ve sosyal mesafe önlemlerine uymazsa, bazı işyerlerinin ve yerlerin tekrar yasaklanabileceğini söyledi. Böyle bir karar vermek istemiyoruz, ancak dava sayısı artmaya devam ederse, kısıtlamaları tekrar uygulamalıyız. ”

Aynur Sena Hızlı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi