iPhone Satışları Apple Tarafından Durduruldu

iPhone Satışları Apple Tarafından Durduruldu
12:02 - Kasım 24 2021 Çarşamba

iPhone satışları Apple şirketi tarafından durduruldu. Alınan bu karar Apple ürünlerine sahip olmak isteyenleri etkilemiş durumda.

Ülkemizde son zamanlarda döviz kurunun ciddi bir şekilde değer kaybı içerisine girmesi Apple ürünlerini de etkiliyor. Ülkedeki döviz kurunun çok hızlı değişmesi pek çok ürün ve hizmetin fiyatının oynamasına neden oluyor. Apple, dün yaşanan olağanüstü ekonomi ortamı sebebiyle yeni bir önlem aldı. Bu durum kısa sürede gündeme düştü.

iPhone Satışları Durduruldu

Apple, ülkemizin popüler firmalarından birisi olmakta. Dün dolar kurunun kısa sürede ciddi bir artış göstermesi ve rekor tazelemesi gündemde yer edinmişti. Bu olaydan sonra dolar kuru bir miktar gerilese de yine de yüksek bir seviyede yer almaya devam etti. Dolar kurunun çok hızlı artması pek çok ürün ve hizmetin de fiyatının artmasına yol açtı. Kurdaki bu oynaklık sebebiyle Apple ürünlerinin döviz bazlı oldukça düşük bir seviyede yer alması müşterilerin de ilgisini çekmiş durumda.

iPhone Satışları

Bu sebeple Apple ürünlerine olan sipariş yoğunluğunda bir artış yaşandığı tahmin ediliyor. Buna ek olarak bazılarının Apple ürünlerindeki uygun fiyatı gördüğü için daha fazla ürün almaya karar verip bu ürünleri kendi mağazasında satma kararı alma ihtimali de bulunmakta. Bu gibi durumlar düşünüldüğünde Apple’ın acilen bir önlem alması gerekiyordu ve firma yeni bir karar aldı ve bu kararın ardından kullanıcılara bilgi gönderdi. Alınan karara göre iPhone satışları dışında diğer Apple ürünlerinin de satışları durduruldu. Apple ürünlerinin satışlarının durdurulmasının yanı sıra faturalandırlımayan siparişlerin de gönderimi iptal edildi.

Apple’ın böyle bir karar almasının sebebi hem karaborsacılığı önlemek hem de fiyat güncellemesi yapmak olarak açıklanabilir. Eğer fiyatlar bu şekilde kalsaydı insanlar düşük fiyattan ürünleri alıp kendi mağazasında daha yüksek fiyata satacak ve kâr elde edecekti. Alınan bu karar normal müşterileri de etkilemiş olsa da fiyatlar güncellendikten sonra ürünlerin tekrardan yeni fiyatlar ile raflarda yer alması bekleniyor. Döviz kuruna göre değerlendirme yapıldığında çok ciddi bir fiyat artışı olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi