iOS 15.2 Özellikleri Duyuruldu

iOS 15.2 Özellikleri Duyuruldu
10:33 - Aralık 14 2021 Salı

iOS 15.2 özellikleri ile birlikte duyuruldu. iPhone kullanıcıları iOS 15.2 sürümünü hemen kurarak yeni güncellemeye sahip olabiliyor.

Apple, geçtiğimiz aylarda iOS 15 işletim sistemini duyurarak kullanıcıların yeni işletim sistemine geçmelerini sağlamıştı. Şimdi de 15.2 sürümü ile karşımıza çıkan firma, yeniliklerle iPhone kullanıcılarını karşılıyor. iOS 15.2’nin yanı sıra aynı zamanda iPadOS 15.2 sürümü de iPad kullanıcıları için duyurulmuş oldu.

iOS 15.2 Özellikleri

iOS 15.2 sürümünde dikkat çeken özelliklerden birisi gizlilikte yapılan güncelleme oldu. Artık kullanıcılar gizlilik raporu alarak uygulamaların gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyor. Bu özellik ile birlikte son yedi gün içerisinde hangi uygulamanın konum, kamera ve mikrofon gibi özelliklere ne kadar sıklıkla eriştiği belirtilirken aynı zamanda ağ tüketimi de açıklanıyor. Bu sayede iPhone kullanıcısı buna göre bir önlem alabiliyor. Eklenen bir diğer özellikte ise varis belirleme sistemi getirildiği açıklandı. Artık bir kullanıcı güvendiği bir kişiyi varis olarak belirleyebiliyor. Varis olarak belirlenen kişi, kullanıcı vefat ettiğinde o hesaba erişebiliyor.

iOS 15.2 Özellikleri

iOS 15.2 özellikleri arasında yer alan bir diğer yenilik TV uygulamasındaki mağaza sekmesinin geliştirilmesi. Kullanıcılar yeni özellik sayesinde mağazada tek bir noktadan film satın alıp kiralayabilirken buna ek olarak kitaplığa rahatlıkla göz atabilecek. Eklenen bir diğer özellikte ebeveynlerin çocuklarını daha iyi korumaları sağlanıyor. Bu özelliğe göre ebeveynler, çocukları müstehcen bir içerik yer alan bir mesaj aldığında uyarı alabiliyor. Apple’ın iOS 15.2 ile birlikte getirdiği yeniliklerden birisi de CarPlay özelliğinin geliştirilmesi oldu. Artık harita uygulaması eskisinden daha detaylı bir şekilde kullanıcıları karşılıyor olacak.

Apple, iOS 15.2 sürümünü tüm kullanıcılara açmış oldu. Yeni sürüm ile birlikte çeşitli hata düzeltmeleri ve pek çok iyileştirme de yapıldı. Apple kullanıcıları hemen yeni güncellemeye geçerek hem yeni özelliklere kavuşabilir hem de hata düzeltmeleri sayesinde daha stabil bir işletim sistemi ile karşılaşabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi