İnternet Kullanımı Oranı Çok Yüksek Değil

İnternet Kullanımı Oranı Çok Yüksek Değil
11:15 - Aralık 1 2021 Çarşamba

İnternet kullanımı oranı bazı kullanıcıları şaşırttı. Raporda ortaya çıkan bilgiler internet kullanımının çok yüksek olmadığını gösteriyor.

İnternet, günümüzün en önemli teknolojilerinden birisi olsa da halen milyarlarca insanın internet ile tanışmadığı görülüyor. Ortaya çıkan raporda internet kullanım oranı ve kullanmayanların sayısı gibi çeşitli bilgilere yer verildi. İnternet, 70’li yıllarda üniversite arasında yaygınlaşmaya başlayan ve 90’lı yıllarda kamuya açılan bir teknoloji. Günümüzde milyarlarca kullanıcının kullandığı internet, insanların bir araya gelmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlıyor.

İnternet Kullanımı Oranı Şaşırttı

İnternet kullanımının son zamanlarda hızlı bir şekilde artış geçmesi özellikle pandemi döneminde yaşanmış oldu. 2020 ve 2021 yılında etkisini gösteren koronavirüs salgını, internet aboneliği sayısında da ciddi bir yükselişe sebep oldu. Yaşanan bu yükseliş ile beraber internet ağına bağlı kalan kullanıcıların sayısında da artışlar meydana geldi. Yeni yayınlanan rapor güncel verileri ortaya koymuş oldu. Yeni raporda dikkat çeken detay özellikle henüz internet kullanmayan insanların sayısının yüksek olması.

İnternet Kullanımı

Birleşmiş Milletler’e bağlı bir kurum olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, küresel internet raporu paylaştı. Paylaşılan raporda bazı detaylar dikkat çekti. Dikkat çeken detaylardan birisi internet kullanım oranının çok yüksek olmaması. Dünya nüfusu şu anda yaklaşık 8 milyar olarak belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre dünya nüfusunun 2.9 milyarı henüz internet ile tam anlamıyla tanışmamış durumda. İnternet aboneliğine sahip insanların sayısı ise 4.9 milyar olarak açıklanıyor. Yani bu insanlar internette vakit geçiriyor ve paylaşımlar yapıyor.

Her ne kadar internet kullanımı oranı bu seviyede olsa da 4.9 milyar insanın bir kısmının düşük hızda internete sahip olduğu veya az internet kullandığı da belirtilen açıklamalar arasında. 2019 yılında ise internet kullanıcısı sayısının 4.1 milyar olduğu belirtiliyor. Özellikle pandemi döneminde internet kullanım oranında ciddi bir artış yaşanmış durumda. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, yaptığı açıklamada internet erişimi olmayan milyarlarca insana internet erişimi sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek bu konuda somut adımlar atılacağını duyurdu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi