Intel Metaverse Açıklaması Yaptı

Intel Metaverse Açıklaması Yaptı
11:07 - Aralık 17 2021 Cuma

Intel metaverse hakkında önemli bir açıklamaya değindi. Bu konuda yaptığı açıklama metaverse bekleyen kullanıcıların heyecanını azalttı.

Intel, günümüzün en büyük işlemci üreticilerinden birisi olarak bizleri karşılıyor. AMD’nin hızlı gelişirken firmanın özellikle kademeli bir şekilde yavaş yavaş gelişmesi tepkilere neden olsa da sunduğu stabil ve performanslı işlemciler de bir diğer önemli nokta olarak bizlerin önüne çıkıyor. Intel, yapmış olduğu metaverse açıklaması ile birlikte önemli bir konuya değindi. Yapılan açıklama bazı kullanıcıları memnun etmemiş olsa da bazıları bu habere sevinmiş durumda.

Intel Metaverse Hakkında Konuştu

Metaverse, geçtiğimiz aylarda Meta şirketinin duyurmuş olduğu bir teknoloji olsa da aslına bakarsak daha önceki dönemlerde de metaverse hakkında bazı açıklamalar yapılmıştı. Metaverse, birçok firmanın farklı tanımlar getirdiği bir konu. Örneğin bir firma metaverse kavramını insanların dijital kimliği olarak açıklarken bir diğeri fiziki dünyanın dijital hali olarak belirtiyor. Meta şirketindeki etkinlikte ise karma gerçekliğin de metaverse ile birleştiği görülüyor.

Intel Metaverse

Intel metaverse hakkında yaptığı açıklama ile birlikte kullanıcıların dikkatini çekmiş oldu. Bu zamana kadar metaverse hakkında ciddi bir paylaşım yapmayan firma paylaştığı bilgide bu kavram üzerinde durarak teknolojiden söz etti. Intel, yaptığı açıklamada metaverse için yeterli işlem gücüne sahip olunmadığını belirtti. Henüz bu teknolojinin erken aşamada olduğunu açıklayan Intel şirketi, metaverse teknolojisinin alacağı yol olduğundan bahsetti. Bilgi, işlem, depolama ve bununla birlikte ağ altyapısının bu teknoloji için yeterli seviyede olmadığından söz eden Intel, bu teknoloji için mevcut işlem kapasitesinin 1.000 katı artış olması gerektiğini ifade etti.

Intel, bu konuda bir örnek de gösterdi. Bildiğiniz üzere Horizon Worlds, sanal gerçeklik deneyimi yaşatan ve Meta tarafından geliştirilen bir yazılım. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu uygulamada bir alanda en fazla 20 kişi bulunabiliyor. Bu uygulamanın Roblox gibi basit bir tasarımı olduğunu söyleyen Intel, bu kadar düşük kapasiteye sahip bir uygulamanın henüz erken aşamada olduğunu bildiriyor. Daha kaliteli oyunların dahi daha yüksek kapasiteye sahip olduğunu belirten firma, bu teknolojinin ne durumda olduğunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi