Instagram Gönderisine Müzik Eklemek Mümkün Hale Geliyor

Instagram Gönderisine Müzik Eklemek Mümkün Hale Geliyor
10:34 - Kasım 21 2021 Pazar

Instagram gönderisine müzik eklemek mümkün oluyor. Yapılan açıklamaya göre artık Instagram’da kullanıcılar gönderiye müzik ekleyebiliyor olacak.

Instagram, günümüzün en büyük sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Kullanıcılar Instagram’a girerek çayını veya kahvesini alıp keyifli bir vakit geçirebiliyor. Instagram, yalnızca eğlence mekanı değil aynı zamanda güzel aktivitelerin yapılabileceği veya bilgi içerikli sayfaların incelenebileceği faydalı bir platform olarak da karşımıza çıkıyor. Instagram, son zamanlarda kendisini hızlı bir şekilde geliştiriyor. Uygulamaya gelen yeni özellik pek çok kullanıcının ilgisini çekmiş durumda. Buna göre platform artık akış gönderilerine müzik ekleme özelliğini destekliyor.

Instagram Gönderisine Müzik Eklemek Mümkün Oluyor

Instagram gönderilerine müzik eklemek pek çok kişinin belki de şu ana kadar istediği bir özellikti. Instagram, yaptığı bir açıklamada normal bir gönderiye yani bir fotoğraf üzerine müzik eklemeyi mümkün hale getiriyor. Geçtiğimiz yıl hikayeler için sunulan müzik özelliği ile birlikte başlangıçta 15 saniyeye kadar müzik eklemek mümkün oluyordu. Hikaye sisteminin yanı sıra bu özellik Reels sistemine de gelmişti. Şimdi de akış gönderilerine de eklenen özellik sayesinde kullanıcılar istediği bir müziği fotoğraf üzerine yerleştirebilecek.

Instagram Gönderisine Müzik Eklemek

Instagram gönderilerine müzik eklemek şimdilik yalnızca Türkiye, Brezilya ve Hindistan’da test aşamasına girdi. Yani özellik henüz test ediliyor. Yeni özelliğin Türkiye’de de test edilmesinin sebebinin Türkiye’de müzik özelliğinin yoğun bir şekilde kullanılması olarak yorumlanabilir. Bir gönderiye müzik eklendiğinde o gönderinin üzerinde müzik ikonu olur ve hangi müziğin eklendiği ve sanatçının ismi belirtilir. Buna ek olarak müzik isminin üzerinde kullanıcı adı yazar.

Instagram gönderisine müzik eklemeyi mümkün kılan bu özelliği kullanmak için öncelikle yeni bir gönderi oluşturmak ve bir fotoğraf seçmek gerekiyor. Fotoğraf seçildikten sonra yeni gönderi düzenleme ekranında müzik ekleme yeri bulunur. Alt kısımda önerilen müzikler yer alırken kullanıcı kendi istediği bir müziği de ekleyebiliyor. Müzik ekleme sırasında müziğin nereden başlayacağı ve kaç saniye olacağı da seçilebiliyor. Sonrasında ise gönderi sorunsuz bir şekilde paylaşılabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi