Instagram Ebeveynler için Özellik Tanıttı

Instagram Ebeveynler için Özellik Tanıttı
10:23 - Aralık 9 2021 Perşembe

Instagram ebeveynler için yeni özellikler geliştiriyor. Instagram başkanı Adam Mosseri konu hakkında önemli açıklamalara değindi.

Instagram, günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından birisi. Kurulduğu dönemden bu yana kendini geliştiren ve gittikçe daha büyük bir hale bürünen Instagram, gençlerin de risk altında olduğu bir yer haline gelmiş durumda. Bunun sebebi Instagram’daki bazı ortamların ve bazı kullanıcıların siber zorbalık yapması. Bu durum bazı gençlerin siber zorbalığa maruz kalmasına yol açıyor. Instagram, aldığı yeni kararlar hakkında bir duyuru yaparak ebeveynlerin içine su serpmiş oldu. Bu kararlar ile birlikte çocuklar ve gençler artık daha güvenli olacak.

Instagram Ebeveynler için Denetim Özelliği Getiriyor

Instagram, geçtiğimiz dönemlerde Instagram Kids isminde bir uygulama geliştireceğini ve bu uygulamanın çocuklara uygun bir şekilde yer alacağını söylemişti. Günümüzde hali hazırda YouTube Kids yazılımı bulunuyor. Bu yazılım YouTube’da vakit geçiren çocukların daha uygun içerikler ile karşılaşmasını sağlıyor. YouTube’un yanı sıra Instagram’da da böyle bir karar alınmıştı fakat platform alınan tepkilerden sonra bu karardan vazgeçme kararı aldı.

Instagram Ebeveynler

Şimdi Instagram bunun yerine daha iyi bir fikir ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Instagram başkanı Adam Mosseri, yaptığı açıklamada Instagram’a ebeveynler için yeni özelliklerin geleceğini duyurdu. Yeni gelecek olan özellikler ile birlikte ebeveynlerin çocukların üzerindeki yetkilerinin arttırılmasının hedeflendiği söylendi. Anne ve babaların gençleri daha iyi düşündüğünü açıklayan Mosseri, alınan bu karar ile birlikte Instagram’daki güvenliğin daha da arttırılacağına inanıyor.

Instagram’a eklenecek olan yeni özellik ile birlikte ebeveyn denetimi yapmak mümkün hale gelecek. Bu özellik sayesinde kullanıcı gencin üzerinde yetkiye sahip olacak ve onu rahat bir şekilde denetleyebilecek. Örneğin ebeveynler, çocuklarının Instagram’da ne kadar vakit geçirebildiğini öğrenebiliyor olacak. Bunun yanı sıra zaman sınırlaması uygulayabilecek. Instagram ebeveynler için daha pek çok aracı da sunacak. Bir diğer özellik genç eğer birini şikayet ettiyse bunun ebeveyne bildirim olarak gitmesi. Bu da ebeveynlerin daha iyi aksiyon almasını sağlayacak bir gelişme. Bunun yanı sıra Instagram’ın bu sistemine birçok özellik ekleneceği de söylenenler arasında.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi