Instagram Çıkartma Sistemine Yenilik Geldi

Instagram Çıkartma Sistemine Yenilik Geldi
10:42 - Aralık 7 2021 Salı

Instagram çıkartma sistemine bir yenisi daha ekleniyor. Eklenen yenilik ile birlikte kullanıcılar artık daha fazla ayrıcalığa sahip olmuş durumda.

Instagram, zaman zaman çıkarmış olduğu yenilikler ile kullanıcıları büyülemeye çalışıyor. Özellikle Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarında yaşanan büyük erişim sorunu sonrasında hızlı bir şekilde güncelleme almaya başlayan Instagram, bir yeniliğe daha ev sahibi yapıyor. Bu yenilik ile birlikte kullanıcılar artık çıkartma ile ilgili ek bir özelliğe kavuşmuş oldu.

Instagram Çıkartma Bir Yeniliğe Kavuştu

Instagram bağlantı çıkartmasıyla ilgili önemli bir yenilik karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere Instagram’da yer alan hikayeler özelliği sayesinde kullanıcılar hikaye paylaşabiliyor ve çeşitli araçlardan da yararlanabiliyor. Bu araçlar arasında çıkartma, yazı, efekt ve bunun gibi pek çok araç yer alıyor. Kullanıcılara sunulan bu özelliklerden birisi de bağlantı çıkartması ekleme olarak karşımıza çıkmakta. Daha önce yukarı kaydırma şeklinde yer alan bu özellik yalnızca 10.000 takipçi ve üzeri kullanıcılarda veya mavi tik alan hesaplarda kullanılabiliyordu. Yeni yapılan güncelleme bu konuda bir değişikliğe yol açtı.

Instagram Çıkartma

Instagram ekibi yukarı kaydırma özelliğini geçtiğimiz aylarda kaldırıp yerine bağlantı çıkartmasını getirmiş oldu. Bağlantı çıkartması, harici bağlantı eklemenin bir yolu olmakta. Bu özelliğin en büyük avantajlarından birisi de herhangi bir sınırın bulunmayışı. Kullanıcılar, Instagram’ın hikayeler bölümünde bulunan bu özellik ile birlikte harici bağlantı ekleyerek takipçilerini farklı bir web sayfasına yönlendirebiliyor. Instagram, aldığı güvenlik önlemleri sayesinde harici bağlantıyı kontrol ederek buna izin veriyor.

Instagram çıkartma özelliği artık eskisinden daha estetik görünecek. Herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu özellikte harici bağlantı eklendiğinde etiketin üzerinde alan adı görünüyordu. Artık kullanıcılar etiket üzerindeki metni güncelleyerek istediği bir yazıyı ekleyebiliyor olacak. Bu sayede etiket daha güzel bir görünüme kavuşmuş olacak. Instagram, yapmış olduğu bu hamle ile kullanıcıları memnun etmiş durumda. Eğer özellik görünmüyor ise güncelleme yapılması gerekiyor olabilir. Halen görünmezse kademeli bir şekilde yayılıyor olabileceğinden dolayı bir süre beklemek gerekiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi