İngiltere’den Oxford-AstraZeneca corona aşısının onayı

İngiltere’den Oxford-AstraZeneca corona aşısının onayı
11:00 - Aralık 30 2020 Çarşamba

Korona salgını dünya çapında etkisini sürdürürken, ilaç firmalarının geliştirdiği corona virüs aşıları da tek tek onaylanıyor. Birleşik Krallık’ta ABD’li Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının onaylanmasının ardından gözler diğer aşılara çevrildi. Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının ardından onay aldı. İngiltere Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA) tarafından onaylanan aşının güvenli ve etkili olduğu açıklandı.

Oxford-AstraZeneca aşısının salgının seyrini değiştireceğine inanılıyor. Ücret ve saklama koşullarıyla Birleşik Krallık hükümeti salgınla mücadelede elini gevşetecek gibi görünüyor. İngiltere, AstraZeneca’dan 100 milyon doz sipariş etmişti.

Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen aşı 2020’nin ilk yıllarında tasarlandı ve testlerine Nisan ayında başlandı. Deneme aşamalarının dışında, corona virüsü aşısı ilk olarak dünya çapında Margaret Keenan’a uygulandı. İlk aşıdan bu yana 600 bin kişiye corona virüsü aşısı yapıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi