İngiltere’de son 24 saatte 57 bin 725 vaka

İngiltere’de son 24 saatte 57 bin 725 vaka
22:00 - Ocak 2 2021 Cumartesi

İngiltere’de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka ve can kayıpları daha hızlı artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 57 bin 725 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 599 bin 789’a ulaştığı belirtildi. Son olarak 57 bin 725 vaka tespit edildi. 24 saatte günlük vaka sayısında rekor düzeye ulaşıldı. Ülkede son 24 saatte 445 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, toplam can kaybı 74 bin 570’e çıktı.

Covid-19 hastaneleri Londra’da yeniden faaliyete geçti

Salgının başlangıcında inşa edilen Nightingale acil bakım hastaneleri, İngiltere’nin başkenti Londra’da mutasyona uğrayıp yüzde 70 daha hızlı yayılan corona virüs vakalarının artması nedeniyle yeniden faaliyete geçti. Birleşik Krallık hükümeti, Londra’da artan vaka ve kayıplar nedeniyle tüm ilkokulların kapatıldığını açıkladı. Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Londra’daki tüm ilkokulların uzaktan eğitime geçeceğini söyleyerek “Çocukların eğitimi ve refahı önceliğimiz olmaya devam ediyor” dedi.

Farklı Covid-19 aşıları karıştırılarak kullanılabilir

İngiltere hükümeti, sınırlı aşı stoğu sorununun üstesinden gelmek için iki farklı aşı dozunun nadiren kombinasyon halinde kullanılabileceğini duyurdu. İngiliz hükümetinin Covid-19 aşı direktifine göre, bir hastaya uygulanan aşının aynı dozunun stokta olmaması veya ilk aşının bilinmemesi gibi nadir durumlarda, farklı bir dozun bir dozunun farklı olduğu belirtildi. Aşılama programını tamamlamak için hastalara aşı yapılabilir.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi