İngiltere’de son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka

İngiltere’de son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka
21:00 - Aralık 29 2020 Salı

İngiltere’de corona virüs salgınında günlük vaka sayısındaki rekor artış iki gündür devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 382 bin 865’e ulaştığı belirtildi. Son 24 saatte 414 kişi hayatını kaybederken Ülkede Covid-19 nedeniyle toplam can kaybı 71 bin 567’ye çıktı. İngiltere’de salgının başlamasından bu yana en fazla günlük vaka kaydedildi.

“Pandeminin çok tehlikeli bir aşamasına gidiyoruz”

Birleşik Krallık’ta Covid-19 mutasyonunun tespiti ve yeni türlerin daha hızlı yayılması nedeniyle İngiltere hükümeti, son haftalarda ülkede yerel kısıtlamaları artırdı. Uzmanlar, hükümeti Birleşik Krallık’ta daha katı kısıtlama kuralları uygulamaya çağırdı.

University College London’da bulaşıcı hastalık epidemiyolojisi profesörü Andrew Hayward, “Pandeminin çok tehlikeli bir aşamasına gidiyoruz. Ocak ve Şubat aylarında olası bir felaketi önlemek için ulusal eyleme ihtiyacımız var” dedi.

İngiltere’de ilk aşıyı yapan Keenan’ın ikinci dozu

Pfizer ve BioNTech aşısının ikinci dozu, bugün 8 Aralık’ta İngiltere’de vurulan ilk kişi olan 91 yaşındaki Margaret Keenan’da vuruldu.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi