İngiltere’de son 24 saatte 35 bin 928 yeni vaka

İngiltere’de son 24 saatte 35 bin 928 yeni vaka
22:00 - Aralık 20 2020 Pazar

İngiltere’de corona virüsü salgınında vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 35 bin 928 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 40 bin 147’ye ulaştığı belirtildi. Son 24 saatte ise 326 kişi hayatını kaybetti. Ülkede Covid-19 nedeniyle toplam can kaybı 67 bin 401’e çıktı.

Avrupa, İngiltere’den seyahatleri yasakladı

Başta İngiltere’nin güneydoğusunda tespit edilen mutasyona uğramış corona virüsü nedeniyle ülkede Noel etkinlikleri iptal edilirken, İngiltere’nin başkenti Londra da dahil olmak üzere güney bölgelerinde yerel kısıtlamalar ağırlaştırıldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış corona virüsünün mevcut virüsten yüzde 70 daha hızlı yayıldığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada aynı mutasyonun İngiltere ile birlikte Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da tespit edildiği belirtildi. Daha hızlı yayılan mutasyonun ölümcül olduğuna ve aşılara yanıt vermediğine dair hiçbir kanıt olmadığı bildirilmiştir. DSÖ, yeni mutasyonun takibi konusunda İngiliz yetkililerle “yakın temas” içinde olduklarını belirtti.

Mutasyona uğramış Covid-19 virüsü nedeniyle İtalya, Belçika, Hollanda ve İrlanda, İngiltere’den uçuş, tren ve feribot seferlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi