İngiltere’de son 24 saatte 20 bin 18 yeni vaka

İngiltere’de son 24 saatte 20 bin 18 yeni vaka
09:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

İngiltere’de Covid-19 vakaları hızla artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 20 bin 18 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 73 bin 882’ye ulaştığı belirtildi. Son 24’te 397 kişi hayatını kaybederken Ülkede Covid-19 nedeniyle saat, toplam can kaybı 47 bin 250’ye çıktı.

İngiltere’de corona virüs vakalarının artması nedeniyle Perşembe gününden itibaren 4 haftalık bir sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün corona virüs salgınının ikinci dalgasını kontrol altına almak için harekete geçmekten başka çaresi olmadığını söyledi.

İngiltere Baş Sağlık Görevlisi Chris Whitty, ulusal kısıtlamaların uzatılacağı iddialarına ve sorgulamalarına karşı yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı Aralık ayında bitse bile kış aylarında başka önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Hızlı Covid-19 testlerinin pilot uygulaması Liverpool’da başlıyor

İngiltere hükümeti, Covid-19 kitlesel pilot test programının Cuma gününden itibaren semptomsuz kişiler dahil herkesin katılabileceği Liverpool’da başlatılacağını duyurdu. Hükümet, Liverpool’da uygulanacak pilot testin laboratuvar çalışmasına gerek kalmadan daha hızlı sonuç vermeyi amaçlayan LAMP testleri kullanılarak yapılacağını duyurdu.

İngiltere’nin en çok corona virüs vakası görüldüğü şehirlerden biri olan Liverpool’da yaşayan ve çalışan herkes, çok sayıda hızlı testten huzurevlerine, okullara ve işyerlerine gönderilecek. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pilotun başarısına bağlı olarak ülke genelinde milyonlarca yeni hızlı testin yapılacağını duyurdu.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi