İngiltere’de son 24 saatte 17.555 yeni vaka

İngiltere’de son 24 saatte 17.555 yeni vaka
21:00 - Kasım 26 2020 Perşembe

Yeni tip corona virüs (Covid-19) İngiltere’de hızla yayılmaya devam ederken, vaka ve zayiat sayıları da artıyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 17 bin 555 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 574 bin 562’ye ulaştığı bildirildi. 498 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte toplam can kaybı 57 bin 31’e çıktı.

Kademeli yerel kısıtlamalar yeniden uygulanacak

İngiltere’de korona virüse karşı önlem olarak 5 Kasım’dan beri uygulanan ulusal kısıtlamalar 2 Aralık’ta sona erecek ve yerini kademeli yerel kısıtlamalara bırakacak. Bugün İngiltere hükümeti, bölgelere göre kademeli yerel kısıtlamaların 2 Aralık’tan itibaren uygulanacağını duyurdu. Buna göre, ulusal kısıtlamaların kalkması ile İngiltere’nin belirli bölgelerinde kafe, bar, restoran ve kuaför gibi işletmeler yeniden açılacak.

İngiltere hükümeti, kademeli yerel kısıtlamalarla ilgili olarak en yüksek kısıtlama kurallarının ağırlıklı olarak İngiltere’nin kuzey bölgelerinde uygulanacağını belirtti. Greater Manchester, Lancashire, Nottinghamshire gibi bölgelerde en yüksek düzeyde kısıtlamaların uygulanacağı bildirildi.

Ulusal kısıtlamalardan önce en yüksek kısıtlamaların uygulandığı ve pilot aşılama uygulamasının devam ettiği Liverpool kentinde, kısıtlamaların “en yüksek” seviyeden “yüksek” seviyeye indirildiği belirtildi. Ülkenin başkenti Londra’da üst düzey kısıtlama kuralları geçerli olacak.

Mağazalar, spor salonları, restoranlar ve kuaför salonları 2 Aralık tarihinden itibaren İngiltere’de uygulanacak üst düzey kısıtlama kurallarına göre yeniden açılabilirken, barlarda yemek servisi yapılmadan alkol servisi yapılamaz. İnsanların içeride toplanması yasaklanırken, 6 kişilik grupların dışarı çıkmasına izin verilmektedir. En yüksek kısıtlama kurallarına göre, bar ve restoranlar paket servisler dışında kapalı kalırken, önemli mağazalar ve perakende dışındaki tüm eğlence merkezlerinin de kapalı kalmasına karar verilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi