İngiltere’de son 24 saatte 15 binden fazla vaka!

İngiltere’de son 24 saatte 15 binden fazla vaka!
21:00 - Kasım 28 2020 Cumartesi

Covid-19 aşılamasının 7 Aralık’ta başlaması bekleniyor

İngiltere’de, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının, 7 Aralık itibarıyla öncelikli olarak sağlık profesyonellerine yapılması planlanıyor. İngiltere, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen 40 milyon doz aşı sipariş etti. Yüzde 95 etkili. AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından 100 milyon dozluk siparişle geliştirilen aşının Noel’den önce uygulanması bekleniyor.

Aşı dağıtımından sorumlu bakan atandı

Birleşik Krallık’ta Parlamento Üyesi Nadhim Zahawi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından Covid-19 Aşı Dağıtım Bakanı olarak atandı. Aralık ayında uygulanması planlanan Covid-19 aşılarının dağıtımını kontrol etmek için atanan Zahawi, hükümete aşılar konusunda hesap verebilirlik sağlayacak ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) tedarikini ve NHS Test ve İzleme uygulamasını denetleyecek. Zahawi, aşının dağıtımına odaklanacağı bakanlık görevinde Sağlık Bakanı Matt Hancock’a dağıtım hakkında bilgi verecek.

Ulusal Covid-19 kısıtlamaları 2 Aralık’ta sona eriyor

İngiltere’de 5 Kasım’da 2 Aralık’ta sona erdiğinden bu yana Covid-19’a yönelik ulusal kısıtlamaların ardından kademeli yerel kısıtlamalar yeniden başlayacak. Üç aşamada uygulanacak yerel kısıtlamalara göre, İngiltere’nin belirli bölgelerinde işletmeler yeniden açılacak. Birleşik Krallık’ta yaklaşan Noel tatili için kısıtlamalar 23-27 Aralık tarihleri arasında Johnson’ın ifadesiyle “sınırlı süreli muafiyet” olarak gevşetilecek. Gevşetilen kısıtlamalara göre en fazla 3 farklı hanenin mensupları kapalı alanlarda toplanabilmektedir.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi