İngiltere’de günlük vaka sayısında yeni rekor

İngiltere’de günlük vaka sayısında yeni rekor
21:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

İngiltere’de corona virüs salgınındaki vaka ve can kayıpları daha hızlı artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 55 bin 892 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 448 bin 780’e ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte, toplam can kaybı 73 bin 512’ye yükseldi. Salgının başlangıcından bu yana bugün en yüksek günlük vaka sayısı İngiltere’de kaydedilirken, günlük ölümlerin en yüksek sayısı Covid-19 nedeniyle 24 Nisan’dan beri kaydedildi.

Yılbaşı Gecesi için kısıtlamalar artırıldı

Birleşik Krallık’ta mutasyona uğramış corona virüsü nedeniyle vaka ve zayiat sayısı artmaya devam ederken, İngiltere hükümeti en yüksek kısıtlama kurallarını içeren seviye 4’ün 31 Aralık’tan itibaren ülkenin çoğunda uygulanacağını bildirdi. Yılbaşında Londra, Manchester ve Birmingham gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere ülkenin dörtte üçüne kısıtlamalar getirilecek.

Birleşik Krallık’taki en yüksek yerel kademeli sınırlama olan 4. kademedeki kişilerin Yılbaşı gecesi diğer hanelerle buluşamayacağı ve başka bölgelere seyahat edemediği kaydedildi. Seviye 4 kısıtlama bölgelerinde, restoran ve barlar paket servis haricinde kapalı tutulur.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi