İngiltere yeniden yerel kısıtlamalara hazırlanıyor

İngiltere yeniden yerel kısıtlamalara hazırlanıyor
21:00 - Kasım 23 2020 Pazartesi

İngiltere’de corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler devam edecek. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Parlamento’ya yaptığı konuşmada, İngiltere’deki ikinci ulusal kısıtlamaların 2 Aralık’ta sona ereceğini ve kademeli yerel kısıtlamaların yeniden uygulanacağını duyurdu.

Corona virüsü tespit edilen bir milletvekili ile temas halinde olduğu için kendisini izole eden Başbakan Johnson, ulusal kısıtlamaların süresi dolduğunda ülkedeki dükkanlar, spor salonları, eğlence tesisleri, restoran ve barların yeniden açılacağını belirtti. Johnson, ulusal kısıtlamaların sona ermesiyle kademeli kısıtlamalardaki önlemlerin ağırlaşacağını ve İngiltere’nin üç aşamalı kısıtlama sistemine döneceğini belirtti.

Johnson, 2 Aralık’tan itibaren uygulanacağını duyurduğu kademeli yerel kısıtlamalara göre, birinci kademedeki kişilerin altı kişiye kadar kapalı topluluklar oluşturabileceğini ve insanların mümkün olduğunca evden çalışması gerektiğini belirtti. İkinci seviyede sadece paket servis restoranlarının açılabileceğini kaydeden Johnson, üçüncü seviye kısıtlamalarda her türlü hizmet sektörünün kapalı kalacağını, sadece paket servis hizmetinin açık kalabileceğini açıkladı. Başbakan Johnson, barların tekrar açılmasına izin verilen alanlarda son siparişlerin yerel saatle 22: 00’den önce alınması ve işin 23: 00’e kadar kapatılması gerektiğini belirtti.

Johnson, yaklaşan Noel tatili için “Noel’in bu yıl normal olacağını söyleyemem,” dedi, “Noel tatili için çalışıyoruz ve virüsün tekrar alevlenmesine izin vererek riskleri en aza indireceğine inanıyoruz, hepimizi zorlamıyor. ulusal kısıtlamalara dönüş.

Son 24 saatte 15 bin 450 yeni vaka

İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte 15 bin 450 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 527 bin 495’e ulaştığı belirtildi. Ülkede son 24 saatte Covid-19 nedeniyle toplam can kaybı 55 bin 230’a çıktı.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi