İngiltere ve AB, Brexit sonrası ticaret anlaşması üzerinde anlaştı

İngiltere ve AB, Brexit sonrası ticaret anlaşması üzerinde anlaştı
19:00 - Aralık 24 2020 Perşembe

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, aylar süren müzakerelerin ardından Brexit sonrası ticaret anlaşmasına vardı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, basın toplantısında 2 bin sayfalık tarihi anlaşmayı açıklayarak, “Bu anlaşma için mücadele etmeye değerdi. Artık İngiltere ile adil ve dengeli bir anlaşmamız var. çıkarlar, adil rekabet sağlar ve balıkçılık topluluklarımız için öngörülebilirlik sağlar. Brexit “Geride bırakabiliriz. Avrupa artık yolda. ”Rahatladığını ve sevindiğini belirten Ursula von der Leyen, İngiltere’nin AB’nin güvenilir ortağı olmaya devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, “Geçtiğimiz yıllarda AB, İngiltere ile müzakerelerinde birlik ve kararlılık gösterdi. Aynı birliği sürdürmeye devam edeceğiz. Bunlar çok zor müzakereler oldu ama süreç oldu. bitmedi. “Anlaşmayı gözden geçirme zamanı.”

Anlaşmanın 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girmesi için AB üye devletlerinin anlaşmanın geçici olarak uygulanmasına yönelik bir prosedürü onaylamaları gerekiyor. AB ve Birleşik Krallık arasındaki müzakereler, adil rekabetin sağlanması, ticari anlaşmazlıkların nasıl çözüleceği ve balıkçılık gibi sorunlu konuları içeriyordu.

İngiltere’de Haziran 2016’da yapılan AB referandumunda Brexit kararı yüzde 48’e karşı yüzde 52 ile alındı. 31 Ocak’ta resmi olarak AB’den ayrılan İngiltere, geçiş sürecini 1 Ocak 2021’e kadar tamamlıyor.

Melike Yazıyor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi