İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: ‘Avrupa’da ikinci bir dalga oluşmaya başlıyor’

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: ‘Avrupa’da ikinci bir dalga oluşmaya başlıyor’
15:00 - Temmuz 30 2020 Perşembe

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiliz medyasına verdiği demeçte, “İkinci bir dalga hakkında endişeliyim. Bence Avrupa çapında ikinci bir dalga yayılmaya başlıyor. Bu dalganın kıyılarımıza ulaşmasını önlemek için her şeyi yapmalıyız.” Dedi.

Bakan Hancock, hükümetin bugün alınacak tedbirlerle ilgili karantina kurallarındaki değişiklikleri duyurmaya hazırlandığını belirtti. Bu değişikliklerin devam edebileceğini belirten Hancock, “Bu klinik olarak yönlendirilen bir karar, İngiltere Baş Tıbbi Direktörü Chris Whitty bugün detayları açıklayacak. Söyleyeceğim, her zaman korumak için gerekli olanı yapacağız insanlara ve bilim tarafından verilen klinik bir kararla yönlendiriliyoruz. ”

İngiltere’ye dönüşlerinde 14 günlük karantina süresini azaltma planlarının yapıldığını belirten Hancock, hükümetin Avrupa’da davalar yükseldikçe İngiltere’yi güvende tutmak için acil durum önlemlerini yeniden uygulamaktan çekinmeyeceğini söyledi.

İngiliz tatilcilerin sadece İspanya’da değil, tüm Akdeniz ülkelerinde karantina kurallarına rağmen endişe verici olduğunu belirten Hancock, “Her zaman takip etmemiz gereken önlemlerin mümkün olan en az yükünü nasıl alabileceğimize bakıyoruz. Ama biz sadece “Eğer günlerin sayısını artırmak demekse, o zaman bu insanları korumak için gerekli olduğu için olsun.”

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi