İngiliz sınırında mahsur kalan Türk sürücülerin kahvaltısı İngiltere medyasında

İngiliz sınırında mahsur kalan Türk sürücülerin kahvaltısı İngiltere medyasında
14:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Birleşik Krallık’ta mutasyon virüsünün tespit edildiğinin açıklanmasının ardından 40’tan fazla ülke İngiltere’den gelişleri askıya aldı; Fransa, İngiliz sınırını 48 saat kapatmıştı.

Sınırların kapatılması sonucu Fransa’ya geçmek için bekleyen binlerce kamyon İngiltere’de mahsur kaldı. Fransa hükümeti, giriş sonrası yasağı hafifleterek; Corona virüs testinin negatif çıkması şartıyla İngiltere’den gelenlere sınırlarını yeniden açtı. Dün başlayan sınırda hızlı test uygulamasının ardından bu sabah trafik yeniden akmaya başlasa da, limanda kamyon şoförleri ve yolcuların gergin bekleyişi, Dover Limanı’nda çok sayıda kamyonun birikmesi nedeniyle 4 gündür devam ediyor. kapalı sınır dönemi.

“Türk sürücüler kahvaltıdan ödün vermiyor”

Sınırda kamyon şoförleri, Avrupa’nın dört bir yanından işçiler ve Noel tatili için evlerine ulaşmaya çalışan çocuklu aileler var. Limana yakın tesislerde ve karayolu üzerinde bekleyen binlerce tır şoförü arasından 2 Türk şoför araçlarının önüne masa kurdu. Türk uzun yol sürücülerinin dolu kahvaltı masası İngiliz medyasının dikkatini çekti.

İngiliz basınına “Türk sürücüler kahvaltıdan taviz vermiyor” şeklinde yansıyan haberde, Türk şoförlerin masasındaki kahvaltılık maddeler tek tek sosis, bal, sarımsak, gözleme ve peynir olarak sayıldı. İngiltere medyası da binlerce kamyon şoförü ve yolcunun sınırda beklemesinin dramına dikkat çekti.

Noel’de eve zamanında gelemeyeceklerinden rahatsız olan bazı sürücüler, araçlarının önüne küçük çam ağaçları koydular ve ağaçları kok kutuları ile süslediler.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Noel tatili sırasında iki ülke arasındaki sınırın açık olacağını ve trafiğin Eurotunnel üzerinden devam edeceğini, ancak biriken trafiğin temizlenmesinin günler alacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi