İlk milli ve yerli uçak bu piste indi, yeniden açılacak

İlk milli ve yerli uçak bu piste indi, yeniden açılacak
12:00 - Aralık 29 2020 Salı

Türkiye’nin ilk limanına havadan inen ve inekler tarafından sıyrılan ilk yerli ve milli uçağı Divriği Havalimanında uzun yıllardır satılmış olup kullanımda boş bir alan haline gelmişti. İneklerin otladığı tarihi havalimanının yeniden açılması için çalışmalara başlandı.

İlk havalimanlarından

1936 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından yapımına başlanan havalimanı, 1941 yılında kullanılmaya başlandı. Nuri Demirağ’ın yaptırdığı ilk yerli ve yerli uçak 1941 yılında Divriği’deki havalimanına indi. Divriği ilçesinde yer alan ve yok olma noktasına gelen tesis, Sivas Valiliği’nin desteğiyle özel bir girişimci tarafından yeniden açılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılacak başvuru ile havalimanı ilçe ulaşım ve turizm potansiyeline kavuşturulacak. Havalimanı için gerekli önlemlerin ardından uçak inişinin 2021 yazında yapılması planlanıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, Divriği Kaymakamı Mehmet Bek ve beraberindekiler atıl havalimanında incelemelerde bulundu.

İlk uçak 2021 yazında inecek

Uzun süre atıl kalan havalimanında incelemelerde bulunan Vali Ayhan, “Burası Nuri Demirağ’ın kendi iç ve milli uçaklarının indiği bir yer. Maalesef yerli ve milli uçakların engellenmesi için yapılan manipülasyonlar ve adımlar sonrasında Gök Mektebi’nin burada açılmaması maalesef … Hayallerini havaya uçuran adam Nuri Demirağ’ın bu planı gerçekleşmedi. 1970’lerde özellikle madencilik faaliyetleriyle rahmetli Erbakan Hoca’nın da buraya indiği biliniyor. Özverili, değerli bir iş insanı burayı yeniden satın aldı.Şu anda sivil havacılık projeleri hazırlanıyor.Ocak ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılacak.Bu onayın ardından apronları, kuleleri, giriş-çıkışları ve Pistler düzenlenecek Buraya ilk iniş 2021 yazında gerçekleşecek. Divriği için büyük ve heyecan verici bir proje.İlçemizdeki diğer projeler de düşünüldüğünde turizm firmalarının yarattığı hareketlilik Burada ted Divriği ayrı bir eylem verecektir. Sivas’ın her alanda parlak bir geleceği var. Hevesle bekliyoruz. Gerekli tüm desteği sağlayacağız ”dedi.

Demet Karakuş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi