İlk Cuma namazı Ayasofya’da Japonya basında geniş yankı buldu

İlk Cuma namazı Ayasofya’da Japonya basında geniş yankı buldu
12:00 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

86 yıl sonra dün yapılan Cuma namazı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Japon basınında ve tüm dünyada geniş yankı buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiği Cuma namazı hakkında yayınladıkları haberlerde, ülkenin önde gelen basın kuruluşları tarihi geçmişim hakkında bilgiler içeriyordu.

“Ayasofya’da camiye dönüştürüldükten sonra ilk Cuma namazı” başlığında yayınlanan Asahi Shimbun Gazetesi, halkın yoğun talebi nedeniyle namazdan önce bölgeye giden yolların yaşandığını vurguladı. Yomiuri Shinbun Gazetesi’nin daha önce müze olarak kullanılan binanın tarihi geçmişi hakkında bilgi paylaştığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’de Kur’an okuduğunu okurlarına duyurdu. 86 yıl sonra ibadet edin. Ayrıca haberlerde binadaki Hristiyanlıkla ilgili dini motiflerin dua sırasında ele alınacağı ve turistlerin bundan böyle tarihi binayı ücretsiz ziyaret edebilecekleri vurgulandı. Kamu yayıncısı NHK, okuyucularına, ilk Cuma namazının tarihi bir binaya dönüştürüldüğü tarihi binada yer aldığı haberini vererek Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’e girme fırsatı bulamayan birçok vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile cami. Raporda ayrıca bazı Avrupa ülkelerinin karara tepkileri üzerinde duruldu.

Basılı ve video baskıda

Ayrıca Nihon Keizai Shimbun, Jiji Tsuushinsha, Okinawa Times ve Nikkan Sports gazeteleri ilk Cuma namazını Ayasofya’da yayınlarken, Nippon Haber Ağı (NNN) ve Tokyo Yayın Sistemi (TBS) gibi medya kuruluşları izleyiciyle paylaştı.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi