İlk Adım Anıtına Modern Bir Görünüş

İlk Adım Anıtına Modern Bir Görünüş
13:33 - Haziran 21 2019 Cuma

Vali Salih Ayhan’ın talimatı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kongre için geldiği Sivas’ta ilk kez karşılandığı yer olmasıyla bilinen Sivas-Ankara karayolu haralar bölgesindeki “İlk Adım Anıtı” modern bir görünüme kavuşturulmak üzere çalışmalar başlandı.

Sivas Kongresi 100.yılı etkinlikleri içinde anıt yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını Vali Salih Ayhan yerinde inceledi.

İlk Adım Anıtına Modern Bir Görünüş

Sivas halkının ilk kez Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırladığı ve büyük önem taşıyan “İlk Adım Anıtı” yeni haliyle modern bir görünüşle hizmet vereceğini belirten Vali Ayhan, “Kurtuluş mücadelesinde Sivas’ın ayrı bir yeri ve önemi var. Bizler, tarihe yön vermiş şanlı bir medeniyetin asil evlatlarıyız. Büyük Türk tarihinin kutlu sayfasındaki onuru olan Sivas Kongresi’nin giriş kapısı buradan aralandı. Amasya’dan hareket ederek; Tokat’tan geçen Mustafa Kemal Paşa, 27 Haziran 1919’da halk ve askerler tarafından bulunduğumuz yerde coşkuyla karşılandı. Sultan Şehir, üzerine düşen bu kutlu görevi büyük bir kıvançla yerine getirdi.” diye konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ı 7 kez ziyaret ettiğini ek olarak hatırlattı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi