İletişim Başkanı Altun’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Yunan gazetesine kınaması

İletişim Başkanı Altun’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Yunan gazetesine kınaması
11:00 - Eylül 19 2020 Cumartesi

İletişim Direktörü Fahrettin Altun, Yunan mevkidaşı Stelios Petsas’a bir Yunan gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakareti kınayan bir mektup gönderdi.

Fahrettin Altun, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aşırı sağcı bir yayının yayınlanmasının ön sayfasında, en sert şekilde kınıyorum, “dedi.

“Sorumlular hesaba çağrılmalı”

Türkiye Yunanistan Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladı ve Altun, “Yunan Ceza Kanunu’na göre öte yandan bu tür hakaretin cezaya tabi olduğunu vurgulamak istediğini;” Yunan hükümetine tutuklama çağrısı yapıyorum. bu utanmaz ve acınası hamlenin sorumlusu olanlar “dedi.

“Bu ne basın özgürlüğü ne de ifade özgürlüğü”

İletişim Direktörü Altun mektubunda, “Yabancı bir lidere hakaret, ancak umutsuzluk ve mantıksızlık işareti olabilir. Bu ne basın özgürlüğü ne de ifade özgürlüğü kapsamına girmiyor ”.

“Yunan hükümeti Türk gazetecilere gözdağı verme girişimlerini engellemeli”

Fahrettin Altun, “Bu vesileyle Yunan hükümetine, TRT ve Anadolu Ajansı çalışanları da dahil olmak üzere Yunanistan’daki Türk gazetecilerin sürekli ve tehlikeli sindirme çabalarını geciktirmeden önlemek için gerekli adımları atmaya çağırıyorum.”

“Yunanistan’daki sorumsuz yayınlar barışa hizmet etmiyor”

Altun, “Akdeniz’de Doğu diplomasisi ve bu şans ülkemize birçok kez haklı bir çözüm ve özgürce faaliyet gösterebileceğinden gurur duyabilir, birçok Yunan gazeteci, ne gazetecilerin taciz ettiği, ne de Yunanistan’daki bazı yayınların sorumsuz davranışları hedeflemenin, barış amacına hizmet etmediğini düşünüyor ”sözleriyle bitirdi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi