İlaç Bulunamıyor! Sivas’ta İlaç Satışında Artış

İlaç Bulunamıyor! Sivas’ta İlaç Satışında Artış
02:48 - Kasım 29 2021 Pazartesi

Son dönemde artan Euro kuru ve çeşitli nedenlerle Türkiye genelinde yaşanan ilaç sıkıntısı Sivas’ta da yaşanıyor. Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zozan Padel, astım ilaçları ve çocuklara özel olarak üretilen ilaçlar başta olmak üzere Türkiye genelinde 650’den fazla ilaçta sıkıntı yaşandığını belirterek bunun tüm illerde geçerli olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, son günlerde Sivas’ta da ilaç sıkıntısı haberlerinin etkisiyle vatandaşların daha fazla ilaç almaya başladığını, özellikle reçetesiz olarak alınabilen ilaçlara yönelik talebin tüm Türkiye genelinde artış gösterdiğini açıkladı. Vatandaşların özellikle ilaç fiyatlarının artması ve yeterince stok olmaması gibi nedenlerle ilaç stoklamak istediğini belirten uzmanlar, “Halkın büyük bölümü çeşitli ilaçlara erişebiliyor ancak bazı ilaçlara erişimde sorunlar olduğu kesin. İlaçsız kalmak istemeyen vatandaşlar daha fazla ilaç stokluyor” açıklamasında bulunuyor.

Bir Süre Devam Edecek

Sivaslı eczacılar, özellikle az stoğu olan çocuk ilaçları ve astım hastalığı gibi kronik hastalıklarda kullanılan ilaçların bazılarında yeterince stok olmadığını belirterek, Sivas halkının ilaca erişimde yaşadığı güçlüğü çekmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirttiler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi