İkinci el cep telefonları ve tabletler için garantili satış süresi

İkinci el cep telefonları ve tabletler için garantili satış süresi
12:12 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

Bakan Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nın Yenilenen Ürünlerin Satışına İlişkin Yönetmeliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Pekcan, söz konusu yasal düzenlemenin, henüz süresi dolmamış teknolojik ürünleri ekonomiye kazandırmayı, israfı ve çevreye verilen zararı önlemeyi, ithalatı azaltmayı ve tüketicilerin ikinci el cihazları daha güvenli ve daha uygun fiyata almalarını sağlamayı amaçladığını belirtti. bütçeleri için fiyat ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Mevcut durumda özellikle ikinci el cep telefonu pazarında kayıt dışılık ve güvensizlik olduğunu görüyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak ve tüketicilerin bu ürünleri güvenli ve sıfır üründen daha düşük maliyetle satın almasını sağlamak istiyoruz. Hazırladığımız Yönetmelik taslağı, ülkemizdeki “yenilenen ürün” sisteminin yasal altyapısını oluşturacaktır. Bu sayede tüketicilerimiz kullanılmış teknolojik ürünleri satarken veya ikinci el ürünler alırken güvenle hareket edebilecekler. Ayrıca satın aldığı yenilenmiş ürünle ilgili bir sorun yaşadığında garantiden doğan haklarını kullanabilecektir. ”

“En az 12 ay garanti zorunlu olacaktır”

Bakan Pekcan, kullanılan cep telefonlarının ve tabletlerin Bakanlık onaylı yenileme merkezleri tarafından belli bir standarda göre yenilenip sertifikalı olarak yeniden satılabileceğine dikkat çekti. Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığından “yenileme yetki belgesi” alarak faaliyet gösterecek yenileme merkezlerinin, kullanılmış ürünleri satın almak ve yenilenen ürünleri satmak için bunlara bağlı alıcı ve satıcılar oluşturabileceğini açıklayarak, ” Yenilenen ürünlerin ambalajında, etiketinde ve reklamlarında “yenilenen ürün” ibaresi yer almaktadır. “Piyasaya sürülmesi ve bu ürünlere en az 12 ay garanti verilmesi zorunlu olacaktır.”

Yönetmelik taslağında ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve değerlendirmelerinin son aşamaya geldiğini vurgulayan Bakan Pekcan, söz konusu yönetmeliğin yakında hayata geçirileceğini belirtti.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi