İkinci el araçlarda fiyatlar yükselmeye devam ediyor!

İkinci el araçlarda fiyatlar yükselmeye devam ediyor!
03:00 - Ekim 1 2020 Perşembe

Kullanılmış araç fiyatları yükselmeye devam ederken, otomobil pazarlarında müşteriler sadece fiyatları soruyor. Satışların durgun olduğu pazarda daha çok düşük model araçlar ön plana çıkıyor. 25 yaşındaki araçlardan 55-60 bin liraya kadar fiyatların sorulduğu pazarda satıcılar, sattıkları otomobil yerine yenisini alamayacaklarını ve fiyatların her geçen gün arttığını belirtti.

“25 yaşındaki aracın değeri 60 bin lira”

25 yaşındaki tamamı boyalı araç için pazarlık yapan otomobil alıcısı, talep ettiği araca 55 bin lira vererek 60 bin lira aldı. Araç fiyatlarının yüksek olduğunu belirten otomobil alıcısı, “Araç fiyatları çok yüksek ve satış yok. Pazar, yüksek fiyatlar nedeniyle durgun. “Düzgün arabalar yok, eskimiş arabalar var.”

“Sattığınız fiyata tekrar araç satın alamazsınız”

Öte yandan otomobil bayisi Mehmet Kumartaş, sattıkları aracın yerine yenisini alamayacaklarını belirterek, bu devam ederse araç fiyatlarının daha da artacağını belirtti. Kumartaş, “Üretim eksikliği ve yeni araçların yüksek ÖTV’si ikinci el araç fiyatlarını yüksek tutuyor, oda alım satımını etkiliyor. Yüksek araba fiyatları da satışlarımızı etkiliyor. Araç fiyatları normal ise satışlarımız iyi olur. Sattığınız fiyattan tekrar araç satın alamazsınız. 95 model aracı 50 bin liraya verirsem bir daha alamam. Sattığımız fiyata tekrar araç almak istersek yüksek fiyatlar nedeniyle alamayız. Bir tüccar olarak yüksek fiyatlardan memnun değiliz. Böyle devam ederse ikinci el araç fiyatlarının artacağını düşünüyoruz. Corona virüsü araba satışlarımızı büyük ölçüde etkiledi ve korona nedeniyle araç bulamıyoruz, araç problemlerimiz var. İkinci el artık sıfırdan değerli hale geldi ”.

“Annelerinden üçüne, babalarından üçüne ve büyükbabalarından üçüne araba alıp satan insanlar”

Yakınları üzerinden vergi ödemeden araba alıp satanların pazarı artırdığını belirten bir başka galeri sahibi, “Sabah 08.00’den beri araç satamıyoruz. İkinci el araçların galeri sahipleri tarafından yükseltildiğini söylüyorlar. Vergilerimizi ödüyoruz, işimizi takip ediyoruz, akıllı işler yapmaya çalışıyoruz, vatandaşın bindiği berbat araba için 30-40 bin lira dediği orjinal bir araba almaya çalışıyoruz, kimse hesaba katmıyor. Milletin kendi bindiği araba değerlidir, esnafın alıp sattığı arabalar eksiktir. Pazarda araba satanların yüzde 60’ı, annelerinin üçü, üç babaları ve üç büyükbabası için vergi kaçırıp araba alıp satanlar. “Biz bu pazarı tanıtmıyoruz, onlar yapıyor.”

Vital Wing – Mehmet Karakaş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi