İkinci el aracın fiyatı yüksek, yer yok

İkinci el aracın fiyatı yüksek, yer yok
19:00 - Kasım 29 2020 Pazar

Son birkaç günde, kullanılmış arabaların fiyatlarının “uçmaktan” söz etmek zorunda kaldığı son günlerde, arabalarını pazara çeken satıcılar umduklarını bulamadılar. Artan vaka sayısı ve kısıtlamalar otomobil pazarına da yansıdı. Yüksek fiyatlar nedeniyle pazara gelen birçok kişi eve eli boş döndü.

Aracını satmak için pazara gelen Cumali Ülgün, yüksek fiyatları pandemiye ve araç alıp satanlara bağladı. Araç satıcısı Gökhan Söğütoğlu, “Bir kısır döngü olduğu için arabam daha pahalıya mal olacak” dedi. Söğütoğlu, “Pazarı biraz gezdim, fiyatlar geçen yıla göre biraz daha yüksek. İnsanlar sürekli ona bakıyorlar, fiyatlar yükseldiği için kendi araçlarının fiyatını artırıyorlar. Örneğin bir satıcı fiyatı buraya 30 bin lira olarak yazarsa, diğer satıcı bunu görür ve benimki daha değerli olduğu için daha çok fiyat yazar. Döngü böyle devam ediyor, fiyatlar sürekli yükseliyor. “Satılmayacak araba yok, normal fiyatlar yazılırsa hepsi satılacak” dedi.

“Diğer araçlara baktığımda daha uygun bir fiyat yazdım”

Bir diğer satıcı Serdar Açıkel, herkesin aşırı fiyat yazdığını ve bu durumu değiştirmek için arabalarının değerinin altında bir fiyat yazdıklarını belirtti. Açıkel, “32 bin 500 TL’lik bir fiyat yazdım, diğerlerine bakarak daha uygun bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Pazarı ziyaret ettik ve çok soğuk fiyatlar ile karşılaştık. Satıcılar 35-40 bin TL’lik bir fiyat bile yazdı. Çok eski araçlar için. Bence fiyatı hak ediyor, araç fiyatından bile daha az dedik sanırım ”dedi.

Ali Furkan Çetiner – Bahadır Turgut

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi