‘İkinci el araç fiyatları artmaya devam edecek’

‘İkinci el araç fiyatları artmaya devam edecek’
17:12 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de şüphesiz otomotiv sektörü oldu. Fabrikaların son aylarda koronavirüs nedeniyle üretime ara verdiği küresel otomotiv sektöründe, günümüzde üretim faaliyetleri sınırlı kalmaya devam ediyor.

Tüketici talebini karşılayamayan üretim hacimleri, talebi ikinci el araçlara kaydırdı. Piyasadaki talep kullanılmış aracı yeni araca göre daha pahalı hale getirirken, bu şekilde gelir elde etmek isteyenlerin sayısı da oldukça arttı. İkinci el araç pazarındaki gelişmeleri değerlendiren Arıcıoğlu Otomotiv Pazarlama Direktörü Yavuz Tekin, “Bazı modellerin ikinci el fiyatları neredeyse iki katına çıktı. İkinci el araçlar yatırım araçlarına dönüştü. Yeni araç bulamayan tüketici alıyor. ikinci el araçlarda nefeslerini. ”

Kullanılmış araç fiyatlarındaki artışın devam edeceğini belirten Yavuz Tekin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

” Döviz kuru artışı ve arz sorunu ikinci el araçlarda yüksek talep yaratmaya başladı ”

Yavuz Thompson, Türkiye’de ikinci el araç fiyatlarında artışa neden olacağına değinen ” Kaynaklı yapılan yeni araçların değişiminden kaynaklanan ve pandemi dönemindeki yüksek talep üzerine ikinci el araçların ikinci el olarak doğal hale getirilmeye başlanmasının ardından arz sorunları yaşanmaya başlandı. çekimden zaten zor satışlar. Bu yoğun talep karşısında marka ve model fark etmeksizin ikinci el araçlar çok hızlı bir fiyat artışını hızlandırdı. Önümüzdeki yıllarda bu durumun pek düzeleceğini düşünmüyorum. ”

Salgının tekerlek sektörüne etkisini değerlendiren Tekin, “Pandemi süreci her sektör gibi bizleri de olumsuz etkiledi. Psikolojik olarak bizi yordu ama firma olarak verdiğimiz kriz kararları ve bayi organizasyonumuz için yaptığımız kampanyalar sayesinde belirlediğimiz hedeflerin üzerinde tamamladık. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız. ”

Kullanılmış otomobil ve jant pazarının geleceğini öngören Tekin, “Kullanılmış araç pazarının bu ülkede her zaman canlı kalacağını düşünüyorum. El değiştirmede bizim için potansiyeli yüksek bir müşteri tabanıdır. Çünkü eski aracın yeni sahibi, satın aldığı yeni araca büyük bir heyecanla bazı değişiklikler yapmak istiyor. Jant, bir aracın duruşunu etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Ekonomik istikrar devam ettikçe jant piyasasının eski hacmine kavuşacağına inanıyorum. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi