İkinci dalga olasılığının en yüksek olduğu 10 ülke koronavirüste açıklandı

İkinci dalga olasılığının en yüksek olduğu 10 ülke koronavirüste açıklandı
13:00 - Haziran 26 2020 Cuma

Çin’de ortaya çıkan ve dünya çapında hızla yayılan korona virüsü, ortaya çıkmasından bu yana 400 binden fazla insanı öldürdü ve 9 milyondan fazla insanı enfekte ederek dünya için bir tehdit olmaya devam ediyor. Uzmanlar, birçok ülke ihtiyati tedbirleri gevşetmeye başladığı için ikinci bir korona virüsü dalgası riski konusunda uyardı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Pazar günü küresel korona virüsü vakalarında rekor bir artış olduğunu bildirdi. Bununla birlikte, ülkeler, korona virüsü önlemleri ekonomik zorluklara neden olduğu için normalizasyon sürecine girerek kısıtlamaları kaldırmaya başlamıştır. Korona virüsü ikinci bir dalgaya neden olsa da olmasa da, Oxford Üniversitesi korona virüsünde ikinci bir dalga olasılığı en yüksek olan 10 ülkeyi açıkladı (Covid-19).

Oxford Üniversitesi tarafından 45 ülkede ve 25 bin vakada yapılan araştırmadan elde edilen verilere göre, ikinci dalganın korona virüsü pandemisinde meydana gelme olasılığı en yüksek 10 ülke; Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan olarak ifade edilmiştir. Oxford Üniversitesi, Almanya, Suudi Arabistan ve İran’ın önlemlerini gevşettikten sonra önemli ikinci dalgalar yaşadıklarını belirtti. İran, mayıs ayında çökmesini azalttığı için virüsün ikinci bir zirvesini görmeye başladı. Oxford Üniversitesi, İran’daki yetkililer pozitif test oranlarının arttığını söylediğinden virüsün nüfus arasında bir kez daha yayıldığını söyledi.

Türkiye ülkeler arasında iyileşti

Oxford Üniversitesi, daha az sıkı politikaları olan diğer ülkelerdeki dava sayısının hala düşmekte olduğuna dair olumlu işaretler olduğunu belirterek; Türkiye, Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, İtalya, İspanya, Singapur ve Hollanda olmakla birlikte, ülkedeki dava sayısının en fazla artış görülmeyen tedbirlerin gevşemesi olarak gösterildi.

Aynı zamanda, toparlanan ülkeler arasında, İtalya ve İspanya gibi ilk dalgalardan sonra güçlü kilitlenmeler uygulayan ülkeler, Belarus gibi ciddi bir kilitlenme yaşamamış ülkeler bulunmaktadır. İtalya ve İspanya’da, kilit tedbirlerin kilitlenmesine rağmen, haftalık yeni vakaların dörtte bir azaldığı kaydedildi. Bu ülkeler, azalan korona virüsleri vakalarına rağmen, hala dikkatli olmaları gerektiği konusunda uzmanlar tarafından uyarıldı.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi