İHA’nın belgesele getirdiği çocuk saati, HDP ve PKK’ya karşı direnişe dönüştü

İHA’nın belgesele getirdiği çocuk saati, HDP ve PKK’ya karşı direnişe dönüştü
15:00 - Eylül 2 2020 Çarşamba

İhlas Haber Ajansı (İHA), çocukları için HDP ve PKK’ya direnen ailelerin belgeselini çekti.

3 Eylül 2019 tarihinden itibaren HDP Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İlk gün 3 aile ile başlayan oturma eylemi geçen yıl 151’e ulaştı. Oturma eylemine katılan 15 ailenin çocuğu olurken bu durum diğer ailelere umut verdi. Tüm Türkiye aileler olarak geldi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışmaları ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte milletvekilleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve gurbetçiler de ziyaret etti.

YYPE’nin çocuk kaçırdığı iddia edilen haklı direnişe Diyarbakır ili ailesi binanın önünde oturmaya başladı, Türkiye’nin her yerinden parayı buldu. Ağrı’dan Edirne’ye, Trabzon’dan Antalya’ya ülkenin 81 ilinden ailelere destek mesajları akın etti. Terör karşısında dimdik duran ve çocuklarını talep eden aileler, her önyargılı ve tarafsız gönlünde taht kurmuşlardır. Çocuklarını terör belasından kurtarmak isteyen aileler, diğer anneleri eylem yaptıkları alana davet etti.

Evlat edinme nöbetinde ailelerin haklı direnişi devlet tarafından desteklendi. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aileleri ziyaret ederek yanlarında oldukları mesajını verdi. Bakan Soylu, ailelere yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır, Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin’deki herkes biliyor ki bu annelerin masum çocuklarını dizlerinden terör örgütüne götüren yapılar HDP örgütleri. bil ve gerekeni yaparız. ” dedim.

HDP önünde sanatçılardan ailelere destek

HDP önündeki eylemin 11. gününde sanat dünyasından ziyaretçiler ailelerin yanına gelmeye devam etti. Yeşilçam sanatçıları Hülya Koçyiğit, ses sanatçıları Yavuz Bingöl, Muazzez Ersoy, Cengiz Kurtoğlu ve sanatçılar Hazım Körmükçü, Hasan Kaçan, İskender Pala ve yazar Özhan Eren, oturma eyleminde aileleri ziyaret ederek yanlarında oldukları mesajını verdi. Sanatçılar bir süre annelerle sohbet ederken kayıp çocukların fotoğraflarını taşıdılar ve gözyaşlarını paylaştılar.

HDP üyeleri parti binasının etrafına kamera koyarak baskı yaptı

Evlat edinme nöbeti sırasında aileleri psikolojik olarak etkilemek için HDP’liler tarafından parti binası etrafına güvenlik kameraları yerleştirildi. Aileler, güvenlik kameralarına hem görüntü hem de ses kayıt özellikleriyle tepki gösterdi ve yayının Kandil’e yapıldığını kaydetti. Evlat edinme nöbetindeki babalardan Süleyman Aydın, eski görüntülerin silindiğini ve delillerin karartıldığını belirterek, HDP’lilerden çocuklarının görüntülerini istedi.

Destek çığ gibi büyüdü, HDP’li parti binasını kapattı

HDP’liler 4 Kasım 2019’da ailelerin evlat edinme nöbeti nedeniyle parti binasına bir süre girmeme kararı aldı. Saatin 63. gününde karar veren partililer ilçe teşkilatlarında faaliyetlerine devam etti. Duruma tepki gösteren aileler, HDP’lilerin kendilerinden kaçtıklarını, ancak çocuklarını alana kadar parti binası önünde oturmaya devam edeceklerini belirterek kararlı duruşlarından vazgeçmediler. HDP il binası önündeki ailelere destek ziyaretleri, HDP’lileri korkuttu. HDP’li milletvekilleri ve parti üyeleri uzun süre binaya giremedi.

Büyükelçilerden acı çeken ailelere ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda, KKTC Büyükelçisi Kemal Köprülü, İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Irak Büyükelçisi Hasan el-Janabi, İngiltere Büyükelçisi Dominick John Chilcott, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve Kırgızistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ve Polonya Büyükelçiliği Müsteşarı Robert Przemyslaw Trzeciak, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Yağlı, HDP Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla ziyaret edildi. terör örgütü PKK üyeleri. Ailelerle görüşen 8 ülkenin büyükelçileri, annelerden çocuklarının durumu hakkında bilgi aldı. Aileler çocuklarının nasıl ve ne zaman kaçırıldığını aktarırken, büyükelçilerden kendi ülkelerinde acılarını paylaşmalarını istediler.

Yaz, kış, corona virüsü demediler ve eylemlerine devam ettiler

3 Eylül 2019’da başlayan evlat edinme nöbetinde aileler bin bir güçlükle karşılaştı. İlk olarak HDP binası önünde yaşayan aileler, sonbaharın kendisini daha iyi hissettirmesinin ardından yağmurda protestolarına devam etti. Bir süre bu şekilde devam eden ailelere daha sonra su geçirmez çadır bağışlandı. Bu kez yağmurda, karda ve çamurda eylemlerini sürdüren ailelerin önünde corona virüsü ortaya çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağında yaş engelli bazı aileler evlerinde bekçiliğe devam etti. Corona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağını durdurmayan aileler, kaldıkları öğretmen evinde eylemlerine devam etti. Evlat edinme nöbetinde ilk yılına giren ailelerin tek umudu bir gün çocuklarıyla tanışıp onlara sımsıkı sarılabilmektir.

15 aile çocuklarını aldı

Bir yıl içinde Hacire Akar’ın oğlu Mehmet, Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya’nın kızı Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu’nun oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan Ertaş, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan teröristlerden kaçarak yeniden bir araya geldi. aileleri.

İHA, bir yılda tüm bu olaylardan derlenen bir belgesel hazırladı. İHA’nın profesyonel ekipler tarafından hazırladığı belgeselin tüm televizyonlarda yayınlanacağı belirtildi. İHA’nın hazırladığı belgesele aileler tarafından da destek verildi. Aileler, İHA’nın her zaman yanlarında olduğunu hissettiklerini ifade ederek bu hizmet için İHA yönetimine teşekkür ettiler.

Hasan Dayan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi