İhaleyle avlanan 7 geyik mahkeme kararıyla kurtarıldı

İhaleyle avlanan 7 geyik mahkeme kararıyla kurtarıldı
10:00 - Ağustos 25 2020 Salı

Daha önce 2 alageyik vurma ihalesini durduran Bursalı Avukat, bu kez Kastamonu’da 7 geyiğin kurtarılmasına geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü kızıl geyik avı için ihale açtı. Vurulacak her geyik için 8.500 ile 11.500 lira arasında bir fiyat belirlenirken, ihalenin amacının geyik neslini belli bir seviyede tutarak av turizmini geliştirmek olduğu açıklandı.

İhaleyi duyan Bursalı Avukat Suna Soydaş Fırat, “Bu bir vahşet” diyerek hemen harekete geçti. Her canlının yaşaması gerektiğini belirten Soydaş Fırat, tüm çalışmalarından vazgeçerek vaktini geyiği kurtarmaya adadı. Fırat, mücadelesinin sonunda Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açtığı ihalenin iptali davasında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı aldı.

Hayvan haklarını savunan bir avukat olarak geyiklerin öldürülmesine kayıtsız kalamayacağını belirten Soydaş Fırat, “Geçen yıl Bursa’da yapılacak kızıl geyik ihalesini bu şekilde durdurdum. Mutluyum” dedi.

“Sosyal medya klavyesini değil, yasal klavyeyi kullandım”

Soydaş Fırat, hayvan hakları mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Eleştirilerimizi sosyal medyada yapıyoruz ama avukat olarak bir şeyler yapmalıyız. Sosyal medya klavyesini değil yasal klavyeyi kullandım.” Durmaya karar verdik. Bursa’daki ihale Kastamonu ile alakalı bir konu. “Hiçbir teşebbüs olmadığını görünce hemen harekete geçtim. Bu nedenle infazı durdurmaya karar verdik. 7 geyiğimizin hayatını kurtardık. ”

Fırat, taleplerinin bir an önce hayvan haklarıyla ilgili bir yasa çıkarmak olduğunu ifade ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı maalesef genelge yayınladı. Bu genelge binlerce hayvanın avlanmasına yol açtı. Dosyalamak bizim için yorucu. hepsi için ayrı davalar var. Ama mücadelemiz devam edecek. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi