İHA tabloya Ukrayna’ya ihracat

İHA tabloya Ukrayna’ya ihracat
15:00 - Temmuz 11 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle hem yerel hem de ulusal olarak savunma sanayinde önemli adımlar atarken, dost ve müttefik ülkelere yüksek teknolojili ürünler ihraç etmek için çalışmalar devam ediyor. Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir gün önce Ukrayna’ya yaptığı resmi ziyarette savunma ve güvenlikle ilgili konuların yanı sıra bu yüksek teknoloji ürünlerinin dost ve müttefik ülkelere ihracatı ile ilgili konular da geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen Bakan Akar, Savunma Bakanı Andriy Taran ve Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Pedraşka ile de bir araya geldi.

Ukrayna ile savunma alanındaki güvenlik ve güvenlik konularının yanı sıra Türkiye ile sıvı ve ikili ilişkilerde bir araya gelen bakanlar, işbirliği görüşmelerinde önemli gündemlerden biriydi. Deniz ve hava platformlarıyla ilgili projelerde işbirliği fırsatları üzerine yapılan görüşmelerde, daha önce Ukrayna tarafından satın alınan insansız hava araçları (İHA) konusu gündeme geldi.

Elde edilen bilgilere göre, toplantılar sırasında Ukrayna’nın öncekilerden başka yeni insansız hava araçları satın almak istediğini öğrendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, silahsız insansız hava araçları (SİHA’lar) ve İHA’lar gibi ileri teknoloji ürünleri de dost ve müttefik ülkelerdeki güvenlik ve savunma konularına katkıda bulunmaktadır.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi