İçişleri Bakanlığı’ndan yeni koronavirüs genelgesi!

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni koronavirüs genelgesi!
19:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen “Otel / Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları” konulu genelgede, akşam yemeği / müzikli eğlence programları içeren yılbaşı paketleri bazılarının tedbirlerine aykırı olarak ilan edilerek satışa çıkarıldı. yaklaşan Yeni Yıl öncesi oteller / konaklama tesisleri. Mücadele amacıyla alınan diğer tedbirlerin sorgulandığı belirtildi.

Genelgede, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00’e kadar otel / konaklama tesisleri için alınan ek önlemler şu şekilde sıralanmaktadır:

“Belirtilen saat ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek otel ve / veya konaklama tesislerinde, kurallara aykırı olduğu için yılbaşı kutlama programı yapılmasına veya eğlence / balo düzenlenmesine izin verilmeyecektir. sosyal izolasyon, özellikle fiziksel mesafe, temizlik ve maskeler.

Buna göre oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşı için yemekli ve müzikli kutlama / eğlence programları düzenleyecek kampanya veya reklam faaliyetleri gerçekleştiremeyecek. Bu süre / günler boyunca otellerde ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik çalınmayacaktır.

Otellerde ve konaklama tesislerinde restoran, restoran ve diğer otel salonlarında kayıtların çalınması dahil 22:00 itibariyle hiçbir koşulda müzik yayınına izin verilmeyecektir.

Yine bu günlerde otel / konaklama tesislerinde kalan müşterilerin kalabalıkta bir araya gelmemesi için önlemler alınacak. Yemek saatlerinde bu konuya özel dikkat gösterilecektir. İllere gönderilen ‘Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Önlemler’ ile Sağlık Bakanlığı ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ genelgesinin getirdiği tüm tedbir ve kuralların restoranlarda veya restoranlarda tam olarak uygulanmasını sağlamak için denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacaktır. oteller veya konaklama tesislerindeki restoranlar.

Kolluk görevlileri tarafından yürütülecek denetim faaliyetlerinde Kimlik Bildirim Kanunun ilgili maddesi hükmü uyarınca otel ve konaklama tesisleri tarafından kendilerine yapılan bildirimlerin doğruluğu ve zamanında olmasına dikkat edilecektir.

Otel ve konaklama tesislerindeki restoran veya restoranlarda müşterilerin konaklama için bildirilen kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecektir. Halk Sağlığı Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarının kararları valiler ve kaymakamlarca ivedilikle alınacak ve uygulamada aksama olmayacaktır.

Genel Hijyen Kanunun ve Turizmi Teşvik Kanunun ilgili maddelerine göre belirlenen esaslara aykırı hareket ettiği veya eğlence yeri olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen otel ve konaklama tesisleri ve konusu ile ilgili idari işlem yapılacaktır. 195. Türk Ceza Kanunu Madde kapsamında gerekli adli işlemlere başlanacak. “

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi