İçişleri Bakanlığından Valiliklere Terör Uyarısı

İçişleri Bakanlığından Valiliklere Terör Uyarısı
12:00 - Ağustos 11 2020 Salı

İçişleri Bakanlığı, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye’den Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine ‘Ayrılıkçı Terör Örgütü Kış Tarzı’ genelgesi ile.

Genelge’de, ülkemizin milli güvenliğini, kamu düzenini ve vatandaşların anayasal hak ve özgürlüklerini ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve faaliyetlerde bulunan terör örgütleri ve uzantılarına karşı topyekün ve özverili mücadele sayesinde, Terör örgütlerinin hareket ve eylem özgürlüğü ciddi şekilde kısıtlanmış ve örgütlere katılım önemli ölçüde azalmıştır.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları neticesinde, iç varlığı yok olma noktasına gelen ve askere alınmaları önemli ölçüde kesintiye uğrayan bölücü terör örgütü PKK / KCK / PYD / YPG; Sonbahar yaklaşırken varlığını sürdürmek, kaybettiği desteği artırmak ve yeni kazanımlar elde etmek için kış temeli hazırlıklarına başladığı belirtildi. Önceki yıllardan farklı olarak özellikle kış döneminde barınma / barınma yerleri oluşturma çabalarının belirtildiği genelgede, üsse girecek terörist grupların sonbahar döneminde güvenliği dağıtmak için eylem arayışında olabileceği belirtildi. yerlerini deşifre etmemek için güçler.

Genelgede, örgütün ülke içindeki üye ve uzantılarının gıda ve yaşama ekipmanı sağlamak amacıyla yüksek miktarda döviz (dolar vb.) Takas edebilecekleri anlaşıldığı belirtilmiş ve aşağıdaki uyarılar yapılmıştır. :

“Ayrılıkçı terör örgütü üyeleri ve uzantıları ile toptan satış yerlerinden ve market gibi yerlerden kayda değer miktarda un, şeker, konserve, helva, reçel, tüp vb. Gıda ve yaşam malzemeleri satın almak mümkündür. , bakkallar, manavlar, tüp satıcıları ve yüksek miktarlarda döviz (Kolluk kuvvetleri, ilgili meslek odaları (pazarlamacılar, manavlar, bayiler, ayakkabıcılar vb.) ve esnaf (toptan gıda, market, vb.) konusunda uyarılacaktır. tüp bayileri vb.) dikkatli olmalı ve olası durumlarda kolluk birimlerine haber vermelidir.

Yol kontrol ve arama noktalarında ve köy / dağ yollarında terör örgütü mensuplarına yapılabilecek lojistik ikmal faaliyetlerine karşı, özellikle kamyonet, kamyonet, minibüs gibi şüpheli araçların detaylı araştırılması; madde taşıyan araçların kontrolüne odaklanan malzemeler, yaşam malzemeleri, piknik / mutfak tüpü vb. Tali yollar, köy ve tarla yollarında devriye sayılarının artırılması ve şok yol kontrol faaliyetleri yapılacaktır.

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine karşı istihbarat faaliyetlerine ağırlık verilerek, ayrılıkçı terör örgütü üyeleri ve uzantılarının erzak ve canlı malzeme temin etmeleri engellenecektir. Özellikle yayladan dönüşlerinde artan canlı malzemelerin terör örgütü mensupları tarafından alınabileceği düşünülerek vatandaşları yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacaktır. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi