İçişleri Bakanlığından Valiliklere ‘Olta Balıkçılığı’ Genelgesi

İçişleri Bakanlığından Valiliklere ‘Olta Balıkçılığı’ Genelgesi
19:00 - Aralık 9 2020 Çarşamba

Ülkemizde vaka ve hasta sayısının artması nedeniyle yeni tedbir kararlarının alındığını vurgulayan genelgede, vatandaşların amatör ve sportif amaçlı yaptıkları olta balıkçılığı faaliyetlerinin özellikle kıyı şeridinde kalabalıklara neden olduğu vurgulandı. İstanbul, fiziki mesafe kuralına aykırı ve bu durum salgının bulaşma riskini artırdı. dikkat çekildi.

Genelge’de, kontrollü sosyal yaşam süresi boyunca insanların kalabalık içinde bir araya gelmesine neden olan faaliyetlerin mümkünse yapılmaması gerektiği, yapılırsa fiziksel mesafe kuralına uygun yapılması gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda amatör ve sportif olta balıkçılığı faaliyetleri için yeni kararların alındığı belirtildi. Genelgede olta ile ilgili alınan kararlar şu şekilde sıralanmıştır:

Olta balıkçılığı faaliyetlerinin yapıldığı sahil bantlarında insanlar arasında en az üç metre mesafe bırakılacaktır. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan zemin etiketi vb.) Derhal ilgili yerel yönetim birimi tarafından yapılacaktır.

Olta ile uğraşan vatandaşlar, kolluk kuvvetleri ve polis tarafından belirlenen her alanda yalnızca bir kişinin bulunması gerektiği konusunda bilgilendirilecektir.

Belediyeler tarafından olta balıkçılığı faaliyetlerinin yürütüldüğü her alan için en az bir polis personeli alan yöneticisi olarak belirlenecektir.

Saha sorumlusu olarak belirlenen polis personeli tarafından; insanların sadece belirlenmiş alanlarda olta balıkçılığı yapmaları sağlanacaktır. Bu alanlarda maske ve sigara içilmesine izin verilmeyecektir. Bu konularla ilgili uyarılar ve ikazlar olacaktır. Uyarı ve ikazlara uymayanlara denetim ekipleri tarafından yaptırım uygulanacaktır.

Amatör ve sportif balıkçılık amaçlı plaj bantları, denetim ekipleri tarafından düzenli olarak denetlenecektir.

Bu doğrultuda İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarının kararları Genel Sağlık Kanunu’nun 27. ve 72. maddelerine göre ivedilikle alınacaktır. Herhangi bir soruna ve haksız muameleye neden olmaz. Alınan kararlara uymayanlar, Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine göre idari işleme tabi tutulacak. Ceza fiilleriyle ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi