İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Konaklama Tesislerinde Restoranlar’ Genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Konaklama Tesislerinde Restoranlar’ Genelgesi
19:12 - Kasım 28 2020 Cumartesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Konaklama Tesislerinde Lokantalar” konulu bir genelge gönderdi. Sirküler koronada tüm dünyada ve özellikle virüs salgınının yayılmasında Avrupa’da hızlı bir artış yaşayan ve Türkiye’de görülen hasta sayısında artış ve vakaya değinildi.

Daha önce illere gönderilen genelgeler ile kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları gibi salgının seyri ve olası riskler, alınması gereken yeni kural ve tedbirler hatırlatıldı. hayatın her alanı için takip edilen tespit edilerek valiliklere bildirildi. Bu genelge ile restoran, pastane, kafeterya, kafeterya gibi yeme-içme mekanları sadece paket servis veya paket servis hizmeti vermek için 10.00-20.00 saatleri arasında, restoran, restoran veya online yemek siparişi veren firmalar tarafından sadece 20.00’dan sonra açılabilir. telefonla. Veya paket hizmetinin online siparişle verilebileceği belirtildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sıkça Sorulan Sorular” ın 9. maddesinde, oteller ve konaklama tesislerinde bulunan restoran ve restoranların hangi esaslar altında faaliyet gösterebileceğinin açıklandığı belirtildi.

Ancak genelgede restoran ve restoranlar için belirlenen kurallara aykırı uygulamalar bazı otellerde veya konaklama tesislerinde yapıldığını, gereksinimleri karşılamayanların otel veya konaklama tesisi içindeki restoran veya restoranlara veya kısıtlamaların üstesinden gelmek, müzikli ve yemekli eğlence programı paketleri satışa sunulmaktadır. geri çekildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge kapsamında alınan kararlar şu şekilde belirtildi:

Bu doğrultuda; Yeme içme yerlerine ilişkin kısıtlamalardan muaf olan otel ve konaklama tesislerindeki restoran veya restoranlar, yalnızca konaklama müşterileri için yiyecek ve içecek hizmeti verebilecektir. Oteller ve konaklama tesislerindeki restoran veya restoranların paket servis yoluyla satılmasına izin verilmeyecektir.

Bu yerler için denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak ve etkinlikleri artırılacaktır. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan incelemelerde, otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran veya lokantalarda bulunan müşterilerin ‘Kimlik Bildirim Kanunu’ çerçevesinde ihbar edilen kişiler arasında olup olmadığı mutlaka kontrol edilecektir. Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimler ile otel ve konaklama tesislerinin kayıtları arasında herhangi bir tutarsızlık olup olmadığı kontrol edilecektir. Otel ve konaklama tesislerindeki restoran, restoran ve diğer salonlarda saat 22: 00’den sonra hiçbir şekilde müzik yayını (canlı müzik, kayıt vb. Dahil) yapılmayacaktır. “

Genel Hıfzıssıhha Kanunun 27. ve 72. maddelerine göre İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarının kararlarının ivedilikle alınacağı ve uygulamada aksaklık yaşanmayacağı valiler ve kaymakamlarca vurgulanmıştır. .

Diğer taraftan eğlence yeri olarak belirlenen esaslara veya faaliyetlere aykırı hareket ettiği tespit edilen otel ve konaklama tesisleri için Umumi Hijyen Kanunu ve Turizmi Teşvik Kanunun ilgili maddelerine göre idari işlem yapılacak, Türk Ceza Kanununun suç davranışına ilişkin 195. maddesi kapsamında. Gerekli adli süreçlerin başlatılacağı bildirildi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi