İçişleri Bakanlığından kısıtlama hatırlatması

İçişleri Bakanlığından kısıtlama hatırlatması
19:00 - Aralık 11 2020 Cuma

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sokağa çıkma yasağının ikinci uygulamasının hafta sonları bugün 21: 00’de başlayıp Pazartesi sabahı 05: 00’da biteceği belirtildi. Sokağa çıkma yasağı sırasında uygulamanın genel çerçevesinin hatırlatıldığı açıklamada, “Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiş dükkanları bugün saat 20: 00’ye, cumartesi günleri ise 10: 00-17: 00 saatleri arasında açık olacak. ve Pazar günleri.

Yine belirtilen süre içerisinde market ve marketler telefonla veya online olarak almış oldukları siparişleri teslim edebilecekler. Restoranlar / restoranlar, pastaneler ve tatlıcılar bugün saat 20: 00’ye kadar açık olacak. Bu işyerleri Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket hizmet faaliyetlerine devam edecek ”dedi.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretimi yapılan fırın veya fırın lisanslı işletmelerin ve bu işletmelerin sadece bayilerinin açık olacağını hatırlatan “Online sipariş veren firmalar da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında siparişlerini teslim edebilecek. . Vatandaşlarımız sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde (Cumartesi-Pazar) en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru meyve dükkanı ve fırın veya ekmek satış bayisine gidip gelebilecek ”ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşların temel ihtiyaçlara erişimde herhangi bir güçlükle karşılaşmamaları için her türlü tedbirin alındığına dikkat çeken açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle vatandaşlarımızı sokağa çıkma yasağının başlayacağı saat 21: 00’den önce evlerinde / meskenlerinde hareket etmeye ve başta bizim kentlerimizde olmak üzere diğer şehirlerde oluşabilecek trafik yoğunluğunu da dikkate alarak gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. büyükşehir şehirleri. “

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi