İçişleri Bakanlığı’ndan halı saha açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan halı saha açıklaması
19:00 - Ağustos 4 2020 Salı

Halı sahalarının faaliyetlerinde uymak zorunda oldukları rehber çalışmasının tamamlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın İl Hijyen Kurulları tarafından halı alanlarının faaliyetleri hakkında Valiliklere karar vermesi gerektiği belirtilmektedir.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşlarında, genel olarak halı tarlaları olarak adlandırılan tesislerin 4 Ağustos 2020’den itibaren açılacağına dair bir açıklama yapılması gerektiği belirtildi:

“Halı sahalarının faaliyetlerinde uyulması gereken rehberlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Komitesi halı sahalarının açılması için rehber hazırlamaya devam ediyor ve Bakanlık faaliyetler hakkında bilgilendirilecek Halı alanların kararlaştırılması.

Asılsız haberlerin kaynağı olduğu anlaşılan Halı Saha Futbol Federasyonu, dernek statüsüne sahip bir sivil toplum kuruluşudur ve resmi bir resmi spor federasyonu değildir. TCK’nın 262. Maddesi kapsamında söz konusu derneğin yöneticileri hakkında Bakanlık tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi