İçişleri Bakanlığı’ndan evlilik başvurularında yeni düzenleme

İçişleri Bakanlığı’ndan evlilik başvurularında yeni düzenleme
11:00 - Aralık 29 2020 Salı

İçişleri Bakanlığı, çiftlerden birinin evlenme usulünde ikamet ettiği il ve ilçedeki evlendirme memuruna başvuru zorunluluğunu kaldırdı. Yeni düzenleme ile artık ikamet ve adres şartı olmaksızın herhangi bir nikah memuruna başvuru yapılabilmektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü imzası ile 81 İl Valiliğine “Evlenme Usulleri” hakkında genelge gönderildi. Genelgede, evlilik işlemlerinin çiftlerden birinin yaşadığı yerde nikah memuru tarafından yapıldığı, bu durumun ikametgah adresi farklı il veya ilçelerde bulunan vatandaşlar için zorluklara ve yanlış adres yapmalarına neden olduğu belirtildi. ifadeler.

81 ile gönderilen sirkülerdeki yeni yönetmeliğin detayları şu şekilde:

Kadın veya erkeğin evlenme başvurusu artık yaşadığı evlendirme memurunun sınırlarına bağlı olarak yapılmayacaktır. Evlenmek isteyen çiftler, ikamet ve diğer adres şartı olmaksızın herhangi bir nikah memuruna (muhtarlara yapılan evlilik başvuruları hariç) evlilik başvurusunda bulunabilecekler.

Evlilik başvuru işlemlerinin herhangi bir nikah memuru tarafından yapılmasına ilişkin düzenleme ile hem bürokrasi hem de hizmet sunum süreçleri kolaylaşacak ve vatandaşın yükü azaltılacaktır.

Mustafa Cenik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi