İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliğine ‘Koronavirüs Tedbirleri’ Ek Genelgesi!

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliğine ‘Koronavirüs Tedbirleri’ Ek Genelgesi!
21:12 - Kasım 11 2020 Çarşamba

Genelgede, koranavirüs salgını riskinin halk sağlığı ve kamu düzeni açısından yönetilmesi, sosyal izolasyonun sağlanması, koruma altına alınması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda birçok önlem alınmıştır. fiziksel mesafe ve hastalığın yayılma oranını kontrol etmek. Uygulamaya alındığı hatırlatıldı.

Genelgede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid19) salgınının yayılmasının son dönemde tüm ülkelerde arttığı belirtildi. Salgın seyrinde özellikle Avrupa kıtasındaki ülkelerde çok ciddi bir artış olduğu ve salgınla mücadele için birçok yeni önlemin alındığı belirtildi.

Türkiye’de raporlama döneminde mevcut kontrollü sosyal yaşamın temel ilkeleri genelge temizliği, maskeleme ve mesafe kuralları, kursun salgınları ve yaşamın tüm alanları için uyulması gereken kurallar ve olası riskler göz önünde bulundurularak hatırlatıldı ve önlemler Şehir / İlçe Halk Sağlığı Konseylerinin listelenen yeni ek önlemler olması gerekir:

1. Daha önce valiliklere gönderilen genelge ile, hariç tüm alanlarda (umuma açık alanlar, caddeler, sokaklar, parklar, bahçeler, piknik alanları, plajlar, toplu taşıma araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) Maske takma zorunluluğu getirilmiştir. konutlar için. Ancak özellikle vatandaşların kalabalık olduğu / kalabileceği cadde, sokak, park ve bahçe gibi yerlerde bazı kişilerin maskelerini çıkardığı, indirdiği ve doğru kullanmadığı görülmüştür. Solunum yolu ile kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için maske kullanımında sürekliliği sağlamak son derece önemlidir.

Bu sebeple maskenin doğru ve sürekli kullanımını sağlamak için tüm illerimizde 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın yoğun olduğu / bulunabileceği alanlarda (özellikle kapalı olanlar) sigara yasağı getirilecektir. trafiğe), meydanlar ve toplu taşıma araç durakları.

2. Daha önce illere gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı başvurusu yapılan analizlere göre (hasta ve temas sayısı, ağır hasta sayısı, yatarak tedavi gören ve 65 yaş ve üstü hastaların bu kategorilerdeki oranı vb.) Kurulları tarafından belirlenmesi gerekiyordu. Bu doğrultuda Valiler tarafından; İllerdeki koronavirüs salgınının seyri anlık olarak takip edilerek ağır hasta, entübe, ölümler ve bu kategorilerde 65 yaş ve üzeri hasta oranındaki artış 10: 00-16 arası : 00 gün boyunca. Sokaklara çıkma imkânlarının kısıtlanmasına ve bu saatler dışında dışarı çıkmamasına karar verilecek.

Son gelişmelere bağlı olarak alınan / alınacak kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilecek ve belirlenen kriterlerde iyileşme olması durumunda aynı prosedürle kısıtlama kaldırılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi