İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Salgını’ genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliğine ‘Covid-19 Salgını’ genelgesi
20:00 - Aralık 15 2020 Salı

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Kovid-19 Salgını” ile ilgili ek genelge gönderdi. Genelge’de, kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri, temizlik, maske ve mesafe kuralları ile yaşamın her alanı için uyulması gereken kural ve önlemlerin belirlendiği ve uygulandığı hatırlatıldı. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları.

Genelge’de, 14 Aralık’ta Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Covid-19 salgını ile mücadelede gelinen aşamanın değerlendirilmesi sonucunda ek kararlar alındığı belirtildi ve alınan ek kararlar şu şekilde sıralanmıştır:

31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları kapsamında 1 Ocak 2021 Cuma resmi tatil olduğu dikkate alınarak 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21: 00’de başlayacak, Ocak Cuma gününün tamamını kapsayacak 1, 3 Ocak Cumartesi, Pazar ve 4 Ocak 2021. Sokağa çıkma yasağı Pazartesi günü saat 05: 00’te tamamlanacak.

31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasaklarında hafta sonları (Cumartesi ve Pazar günleri) 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esaslar ve 3 Ocak Pazar günlerine de uygulanacak.

Hafta sonları balık avlama / balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilir.

Yeni bir karar alınana kadar hafta sonları uygulanan sokak kısıtlamasında balıkçı / balık tezgahı şeklindeki işyerleri de cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verebilecek.

Önümüzdeki yılsonu işlemlerinin yoğunluğunun iş hayatını olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla, belirtilen görevlerin süresi ve yolu ile sınırlı olmak üzere istisna kapsamındaki kişi ve yerlere avukatlar ve noterler eklenmiştir. sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönem ve günlerde avukat / avukat, duruşma, ifade gibi adli görevlerin yerine getirilmesi ile sınırlıdır. . Avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de adli görevlerin ifası için izin verilecek.

Yeni bir karar alınana kadar faaliyetleri askıya alınan anaokulu sınıfları ile ilgili uygulamaya devam edilmesi sağlanacaktır. Tüm günlük kamu ve özel anaokulları bugünden itibaren yüz yüze eğitime başlayabilecek.

“Genel kurulda ve sendikaların yapacağı etkinliklerle ertelendi”

İllere daha önce gönderilen genelge ile sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve üst kuruluşlar, birlik ve kooperatifler dahil olmak üzere genel kurul dahil faaliyetler 1 Mart 2021 tarihine ertelendi. Birlikler tarafından yapılan genel kurul dahil faaliyetler de bu kapsama eklendi.

Klimalı havalandırma sistemi bulunmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma / iklimlendirme sistemlerine UV filtre takılacak, düzenli ve sık bakım sağlanacaktır.

Mobil HEPA filtreleri, mahallin metreküpüne uygun sayı ve güçte, havalandırma / iklimlendirme sistemi bulunmayan konaklama tesislerinin kapalı genel alanlarında kullanılacaktır. Bakımları düzenli olarak yapılacak ve filtreleri sık sık değiştirilecektir.

Genel Sağlık Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri gereğince bu kararlar İl / İlçe Genel Sağlık Kurulları tarafından ivedilikle alınacaktır.

Uygulamada herhangi bir kesinti olmayacak ve herhangi bir şikayete neden olmayacak. Alınan kararlara uymayanlar, Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine göre idari işlem yapılacaktır. Ceza fiilleriyle ilgili olarak Türk Ceza Kanunun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi