İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirlerini artırdı

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirlerini artırdı
19:15 - Mart 16 2020 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından gün geçtikçe sayının yükselmesi ve sayının 18’e çıkması sonucu İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirlerini artırmaya karar verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 81 İlin Valiliklerine gönderilen genelgede çok sayıda husus yer aldı. Özellikle toplu faaliyet olarak geçen tiyatro, sinema, hamam, sauna, oyun salonu, spor merkezi ve kahvehanelerin bugün saat 24.00’ten itibaren açılmasının yasaklandığı duyurulurken, ülke genelinde dezenfekte çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Metrolar, toplu ulaşım vasıtaları, umuma açık lavabolar ve bunun gibi birçok yer Belediyeler marifetiyle dezenfekte işlemine tabi tutuluyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde kapatılacak mekanların yanında bazı faaliyetlere de engel getirildi. Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi planlanan eğitim ve genel kurul tarzı programların daha ileri bir tarihe ertelenmesinin belirtildiği geneldede, ölüm durumlarında insanların bir araya geldiği taziye evlerinin de yarından itibaren açılmaması kararı alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yayınlanan Genelgedeki hususların titizlikle takip edilerek uyulmaması durumunda Valilk ve Kaymakamlıklar tarafından yasal işlem başlatılması talimatını verdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi