İçişleri Bakanlığı Sınır Kapılarından Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının Giriş / Çıkışlarına İlişkin Genelge

İçişleri Bakanlığı Sınır Kapılarından Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının Giriş / Çıkışlarına İlişkin Genelge
11:12 - Haziran 11 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman, Noble’ın imzasıyla yayınlanan genelge, 9 Haziran 2020 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelişiyle yabancı uyrukluların kapısından gelen virüs, kara, hava ve deniz sınırlarına karşı mücadelede kaydedilen ilerlemeye paralel olarak Cumhurbaşkanlığı Kabine Korona’ya başkanlık etti. Türkiye’de yurtdışındaki Türk vatandaşlarının konuların değerlendirildiği kaydedildi.

Bu içerikte; İçişleri Bakanlığı Covidien-19 salgın ve Türk vatandaşları ile mücadele sürecinde yayımlanan yabancı uyrukluların, karaların Türkiye’ye deniz yoluyla girmesi / çıkışı düzenleyen genelge, İran kara sınırlarının yolcu girişi / çıkışı hariç diğer hükümlerin kaldırıldığını belirten hükümler Hava yolculuğu planlamasına ilişkin sürecin Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda yönetileceği belirtilmiştir.

“Ülkemize giren tüm Türk ve yabancı uyrukluların sağlığı kontrol edilecektir. Sağlık kontrolü sırasında belirtilerin görüldüğü ve ihtiyaç duyulduğu durumlarda PCR testi ücretsiz yapılacak ve bu sürece ilişkin usul ve esaslar yapılacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi